Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alacsonyan szállnak a tengeri nyulak

Végre igazi búvárblogolás, élménybeszámoló az Adriáról! Csak tegnap érkeztünk, de máris jó kis élményekkel gazdagodtunk...

Dalmáciáig jó hosszan kell autózni, de az nagyon jó, hogy a horvát határ átlépése már tényleg csak egy kis iratszemléből áll, nincsenek a korábbi idegesítő procedúrák, Az autópályánál szokás szerint figyelni kell arra, hogy euróval fizetve időnként tévednek a visszajáróval, egyébként lehet haladni- hacsak nincs útlezárás. Nekünk most Otocacnak sikerült belefutni egy terelésbe, 30 kilométeren át kanyarogtunk mellékutakon, de még onnan is eltereltek egy zötykölődős kis útra egy rövid távon. Szóval érdemes inkább korábban indulni, mert az ilyen váratlan problémák miatt meg lehet csúszni. Zsúfoltság viszont nincs az utakon, ez mindenképpen jó.

adria fotó

Ismét kiderült, az ilyen-olyan előzetes időjárásjelentéseknek nem sok jelentősége van. Ideérve szép idő fogadott, megcsodáltuk a naplementét, és ma is ragyogó napsütésben sétáltunk, hajóztunk Razanjban és Rogoznicában. Délután pedig partról indultunk merülni- a helyet már ismerjük, és tudtuk, ezekben az órákban kicsit aktívabbak az itt mindig megtalálható tengeri nyulak. Először egy polipra bukkantunk, aztán csigára, majd jöttek az úszó nyulak...

adria fotó

Az egyik mélyebben "repült", pár percet eltöltöttünk vele, szépen pózolt a kamerának. Előszezoni vízhőmérsékletre számítottunk, de egyáltalán nem volt vészes a helyzet, 19 fok volt 7-8 méter körül, nagyon sekélyen úszva pedig kellemes 20-21 fok volt. semmilyen gondot nem okozott akár egy órát a víz alatt lenni.

Pontosabban kicsit tovább is maradtam a vízben, de még csak le sem kellett merülni, mert az egyik tengeri nyúl folyamatosan a felszín felé törekedett, és hosszú időn át követtem, fotóztam. Ilyen helyzetben még sose láttam őket, tudtam, ezt a lehetőséget kell kihasználni a fotózásra. Bíztam benne, hogy sikerül pár használható kép... Ilyenkor a partra érve az ember mindig izgatott, hiszen a víz alatt nem tudom megítélni a kis kijelzőt nézve, mennyire lettek jók. Beszúrok párat, és majd eldöntheti magának mindenki, milyenek lettek.

adria fotó

adria fotó

adria fotó

adria fotó

Most pedig itt ülünk a nagy asztalnál, nézzük ahogy megy le a nap, isszuk, és készülünk egy kis grillvacsorára... És ismét elégedettek vagyunk, hogy a búvárszezont a horvát tengerparton indítjuk. Ráadásul vár még pár szép nap itt...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

0 Tovább

A fotózás forradalma

Nemrég írtam az ekönyv-olvasókról, aminek kapcsán még vannak lelkes támogatók és elutasítók. Nos, ha valamiféle analógiát szeretnénk találni arról, az eleinte tapasztalható ellenállás a digitális technikával hogy változott meg alapjaiban, akkor könnyű példát mondani: a bakelitlemezeket felváltotta a CD, majd a digitális médialejátszók világa. Vannak persze még LP-ket gyűjtők, de lássuk be, egy szubkultúráról van szó, a tömegek MP3-akat hallgatnak.

És ilyesmi váltás zajlott le a fotózás világában is. Én még emlékszem, amikor az első digitális gépek láttán sokan fanyalogtak, arról beszéltek, sose lesz elterjedt a profik között, mert nem olyanok a színek, nem lesz elég a felbontás, mittudomén. A mai helyzetet ehhez képest mind ismerjük.

De ahogy a CD-MP3 váltásnál megtapasztalhattuk, a fotózásban is van egy új trend a digitális technikát illetően, ez pedig a fényképezőgépes mobilok térhódítása. Na ezt sem sokan jósolták volna meg 15 éve! Nem arra gondolok, hogy ne hittek volna benne, hogy létezhetnek ilyen gépek, hanem arra, hogy boldog-boldogtalan használja is ezeket.

Ha pedig ügyes kézbe kerül, akkor egy telefonnal is lehet jó képeket csinálni. A tinik szelfijei persze új, kifejezetten ehhez a technológiához köthető műfajnak tűnnek, de például az utazásokon készült emlékképek világában is egyre dominánsabbak a telefonok.

Az első mobilos kamerák nevetséges felbontása ma már nosztalgikus emlékeket idéz. Manapság semmi meglepő nincs abban, hogy 10+ megapixelt tud egy telefon fényképezőgépe, és jól elboldogul mindenféle fényviszonyok közt. Bevallom, én is egyre sűrűbben nyúlok a telefonom után, ha fotózni akarok valamit. Néha még engem is meglep, mit tud egy-egy készülék.

A barátnőm is megirigyelte ezt, így aztán kénytelen voltam utánanézni, milyen megfizethető, de jó telefon van a piacon, ami képességeit tekintve megfelelhet. Sokan éljük meg, hogy a pár éve lesajnált kínai okostelefonok milyen döbbenetes fejlődésen mentek keresztül. Mi egy Newman N2 modellt választottunk, ami gyakorlatilag minden fontosat tud. Négymagos Samsung processzor, 4,7" Gorilla Glass kijelző, 1280*720 felbontás- gyors és szép, ezzel már el lehet boldogulni.

És ott van még a két kamera is. A szelfizős képességei nem túl izgalmasak, de meg kell jegyezzem, számomra maga a műfaj sem annyira érdekes. Láttam már menő szelfiket, de sokkal jobban érdekel, mit tud a hátlapon levő fényképezőgép. 13 megapixel, autofókusz, korrekt minőség- a barátnőm meglepve tapasztalta az első próbálkozások után, hogy a készülék bizony szebb képet produkál, mint a kis kompakt fényképezőgépe. Én már hosszú évek óta fotózgatok amatőrként, és be kell valljam, némi bűntudatom van, amiért egy ilyen géppel dolgozok. Ám kéznél van, kicsi, ahhoz már elég jó minőségű, hogy ne kelljen bosszankodni a rengeteg életlen, bemozdult, túlszaturált kép miatt, szóval nem kell nekem magam vádolni semmiért: egy ilyen Newman N2 bőven megfelel a mindennapokban.

Elvem ugyanis az, hogy túlnyomó többségben manapság nem a kamera milyensége dönti el, milyen lesz a végeredmény- természetesen nem a művészek, profi fotósok világáról beszélek, hanem azokról, akik megörökítik hétköznapjaikat, utazásaikat. Ha elér egy bizonyos színvonalat a kamera, akkor onnantól kezdve a fotós meglátásai, fantáziája, ügyessége lesz a döntő. Aki ész nélkül fotózik, milliós cuccal se csinál jó képet, aki odafigyel, egy korrekt telefonos kamerával is tud alkotni, amennyiben az elér egy bizonyos színvonalat. Én pedig szeretek játszani a plusz funkciókkal, a panorámával, a HDR-rel...

A kompakt kamerák alkonyát hozhatja el ez a változás, főleg azért, mert az új, nagyobb tudású telefonok már árban is összemérhetők a kompaktokkal. A Kínából gyakran rendelőknek vannak jól bevált online boltjai, ki itt, ki ott lesi az akciókat, és néha remek árakat lehet elcsípni. A most beszerzett telefon például a Pandawillnél volt a legjobb áron, és amikor a vám után összeadtunk minden kiadást, 30 ezer forintra jött ki a beruházás.

Az ember pedig nyilván eltűnődik, nem lenne-e értelme még most eladni azokat a fényképezőgépeket, amiket 1-2 év múlva már senki nem vesz meg, hiszen egy telefon többet fog náluk tudni. Persze még a kompaktok közt is vannak olyanok, amelyeknek képességei, például a nagy átfogású zoom messze felülmúlják egy telefon lehetőségeit, a nagyobb érzékelőjű, sokkal jobb DSLR vagy MILC kamerákról nem is beszélve- aki komolyan gondolja a dolgot, úgyis ilyet vesz előbb-utóbb. De a pár éves, egyszerűbb kompaktok értéke minden bizonnyal hamarosan beleáll a földbe. Felkerülnek majd a polcra, az öreg filmes gépek mellé, amiket már olyan olcsón lehetne csak eladni, hogy nosztalgiából inkább megtartjuk.

Most már csak egy dologra lenne szüksége a telefonos kamerákkal rendelkezők többségének: önkritikára. Az az igazság, hogy a sok-sok megosztott kép jelentős részét kár feltölteni, mert egyszerűen nem túl jók. Mindez nem lenne tragédia, de olyan fotódömping van, hogy az ember úgysem kattintgat végig egy egész galériát hogy találjon 1-2 jobban sikerült képet.

Szóval ha már megvan a megfelelő technológia, ha már minden adott ahhoz, hogy jó képeket készítsünk egy telefonnal is, akkor igyekezzünk jól szelektálni a fotókból. Ezt persze ugyanúgy tanulni kell, mint a fotózást, de nem baj az. Még több örömet ad, ha tényleg jól sikerül egy-két fotó- a kevesebb ebben az esetben biztosan több. Szerintem alapvetően pozitív változás, hogy mindenki számára elérhető olcsón egy korrekt, mindig kéznél levő gép, de azt bizony ki is kell tudni használni...

1 Tovább

Meztelenül a cápákért

Lesley Rochat az utóbbi időben a cápák védelmének ismert harcosa lett. Minden lehetőséget kihasználva kampányol azért, hogy a ragadozók ne essenek áldozatul a halászatnak.

Mostanában nagy vihart kavart a környezetvédők körében a nyugat-ausztráliai cápatizedelési akció. Ennek lényege az, hogy az emberéleteket is követelő támadások után az ország nyugati részében megpróbálják a nagyobb testű, veszélyesnek tartott cápákat kifogni az óceánból. Ám ez a terv több sebből vérzik: egyrészt képtelenség valóban minden "emberevőt" így megtalálni, másrészt meglehetősen kegyetlen eljárás. Még a cápatámadások túlélői is ellenzik ezt a cápavadászatot.

A csinos Lesley adottságaira építve lett egy sajátos kampány arca. A cápairtás azonnali abbahagyására szólítják fel Nyugat-Ausztrália kormányzatát, és a hasonló akciók miatt kritizálják Dél-Afrikát is. Lesley a fotón cápák közé merül meztelenül (végülis nem lóg ki a környezetből, a ragadozók se viselnek fürdőgatyát) egy nagy horogra akadva, mintha ő maga is áldozat lenne.

A plakátokon látható jelenet megörökítése komoly feladat volt. Lesley maga is rutinos búvár és szabadtüdős búvár, számtalan alkalommal merült és úszott cápákkal, tehát a helyzet nem volt számára ismeretlen. Ám ez a fajta pózolás már inkább, ezért először medencében próbálták el a jelenetet, majd jött a fotózás a tenger mélyén. Erről a munkáról készült egy érdekes werkfilm is.

Aki szeretné támogatni a cápák védelméért harcolókat, látogasson el a No Shark Cull kampány honlapjára.

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

0 Tovább

Igazi sellők: Estrella

Rekorder, modell, tengerbiológus és szépségkirálynő- a mexikói Estrella Navarro Holm feltűnő jelenség a szabadtüdős búvárkodás világában. Egészen fiatalon kezdett modellkedni, de a tanulás is fontos a számára. 2008-ban szerezte meg diplomáját, és még abban az évben Baja California Surban szépségversenyt is nyert.

2010-ben kezdett el szabadtüdős merüléssel foglalkozni, gyorsan ismertté vált a neve remek eredményei miatt. Több nemzeti rekordot tart, 2013-ban a szabadtüdősök AIDA világbajnokságán első latin-amerikaiként érmes lett: a harmadik helyet szerezte meg Constant Weight No Fins kategóriában 50 méteres eredménnyel.

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

0 Tovább

Tanulni, gyakorolni, élvezni

Bevallom, őszinte lelkesedéssel nézem a régi korok búvárvideóit. Szeretném meglátni, mi változott bennük- és mi az, ami kicsit sem.

A búvárkodás fizikája például változatlan, maximum egy kicsit csiszolódott az ezzel kapcsolatos tudásanyag. De azt már fél évszázada is tudták, hogy lassan kell felemelkedni, és figyelni kell rá, milyen mélységben mennyi időt tölthetünk...

A tanfolyami alapgyakorlatokat sem kell újra kitalálni. Felkészülünk az esetleges problémás helyzetekre, és addig gyakoroljuk a víz alatti mozgást, amíg biztonságban nem érezzük magunkat a mélyben. Ekkortól pedig elkezdhetjük élvezni a búvárkodást.

A fenti angol oktatóvideó is pont ennyit mutat be. Ismerősek az első uszonycsapások, a maszklevétel, az első tengeri merülés izgalma. Persze van, ami változott: az én oktatóm nem evett banánt a víz alatt, a csajoknak pedig nem kellett ilyen cuki úszósapkát viselni...

Persze aki ilyen ügyesen mozog a vízben, az felvehet bármit. Nem a cucc tesz minket búvárrá, hanem a tanulás, a gyakorlás és a folyamatos fejlődés. Hiába vannak korszerűbb felszerelések, akit rendesen tanítottak, simán elvan ilyen retró szettben is. Egy idő után úgyse figyelne rá, csak az számít, hogy víz alatt lehet. Ez is a búvárrá válás része...

Ez a kis film 1966-os. Elképzelem, milyen lelkesedéssel vetették bele magukat a Torbay városban működő búvárklub tagjai a munkába, nyilván amatőrként. A céljuk az lehetett, hogy közelebb vigyék az emberekhez a merülés világát. És én ma is bátran meg merem mutatni ezt a filmet minden érdeklődőnek, mert jó képet ad a tanfolyamról, és kifejezetten hangulatos. Igen, a búvárkodás tényleg ilyen jó móka, kellemes kaland, amit bárki bátran űzhet, és közösen élvezhet barátaival.

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

0 Tovább

Búvárfotózás okostelefonnal

A mindennapi életet forradalmasító okostelefonok egyik sokak szemében szimpatikus tulajdonsága, hogy az újabb modellek már kifejezetten jó minőségű képeket is tudnak készíteni.

Nem csak egy telefontól jó fotók ezek, hanem egy átlagos kompaktéval összemérhető a végeredmény. 8-10-15 megapixeles felbontás, gyenge megvilágításnál is korrekt képek, különféle speciális beállítások- egy amatőrnek ez általában bőven elég. Ráadásul a telefonra telepíthetőek szoftverek, amivel lehet a képeken még utólag dolgozni, az internetnek köszönhetően pedig villámgyorsan meg is oszthatjuk a fotókat.

Ezek után nem is volt olyan meglepő, hogy megjelentek az akár 40 méterig vízhatlan tokok, amelyekkel például iPhone vagy Samsung mobilok is elvihetők a merülésre. Olyan kézenfekvő az ötlet: a képminőség korrekt, nem kell egy másik fényképezőgéphez alkalmazkodni, hanem a jól ismert mobillal dolgozhatunk, és aztán a képeken lehet dolgozni, feltölthetjük, megoszthatjuk őket egy gombnyomással. Sőt, a telefonok HD minőségű videofelvételei is meglepően szépek tudnak lenni.

Ám én ennek ellenére sem nagyon erőltetném az okostelefonom víz alá vitelét. Lássuk az ellenérveket! Az, hogy a víz felett, normál helyzetben a telefon kamerájának automata üzemmódja jól működik, nem jelenti az, hogy 30 méter mélyen, az ottani fényviszonyok között is képes lesz jó képeket készíteni. A víz alatt minden kékes, a halak gyorsan elúsznak, nehezebb stabilan tartani a gépet és így tovább.

A másik gond az, hogy egy idő mindenki rájön, nem érdemes mindig az automatikára hagyatkozni. Kellenek az állítási lehetőségek, és persze az, hogy gyorsan, könnyen zársebességet vagy rekeszt változtatni. Egy fényképezőgép ergonómiája ehhez igazodik- egy telefoné nem. Nem is erre találták ki, tehát ilyen összehasonlításban még a legdrágább mobil is elvérezhet egy átlagos kompakt fényképezőgéppel szemben.

Azt se feledjük, a jó víz alatti képekhez általában szükség van egy vakura, lehetőleg külső, nagyobb teljesítményű eszközre, ezt a mobiltelefonhoz illeszteni nem egyszerű feladat.

Számomra a döntő érv azonban egészen másról szól, semmi köze a fotózáshoz. Egyszerűen egy jobb okostelefon drága. Van egy alapszabály, amit gyakran emlegetünk. Kétféle búvárfotós van: az egyik már áztatott be víz alatti fényképezőgépet, a másik pedig majd fog. Ez a baleset bizony gyakoribb, mint hinnénk, én sem vagyok kivétel, én is áztattam már el gépet. Egy olcsó kompaktnál esélyes, hogy 20-30-40 ezer forintért vehetünk egy új vagy egy használt gépet helyette, mert ha a toknak nincs baja, használhatjuk tovább egy másik fényképezőgéppel. De egy vadiúj iPhone-t így tönkretenni meglehetősen fájdalmas érzés lehet.

Ráadásul a tengervíz nem kegyelmez semminek, a telefon használhatatlan lesz, a SIM kártya tönkremegy, a memórián tárolt képek és adatok elvesznek... Mellesleg az ilyen kisebb gépekkel elő-előfordul, hogy a búvár elveszti azt, és ha a víz magával sodorja, ritkán kerül elő. Azt gondolom, a manapság a kapcsolatlistánkat tartalmazó, munkára használt, sok adatot rejtő telefont nem nagy ötlet búvárfotózás során kockáztatni.

Azt hiszem, ezt elég sokan mások is felmérik. Láttam már többféle búvártokot hirdetni mobilokhoz, de a tengeren még egy emberrel sem találkoztam, aki okostelefonnal menne a víz alá. Én is inkább azt javaslom mindenkinek, keressen erre alkalmasabb gépet, lehet olcsón is vásárolni a célnak megfelelő gépet, ha pedig némileg több pénzt tud rászánni valaki, a legjobb okostelós kamerát is simán felülmúló víz alatti szettet állíthat össze. A magam részéről értelmét ennek látom...

(Viszont meg kell jegyezzem, az ilyen ütés- és vízálló tokok kifejezetten hasznosak lehetnek, ha valaki mondjuk egy kajaktúra vagy más extrém sportos programra vinné a telefonját, és biztonságban akarja azt tudni.)

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

0 Tovább

Igazi sellők: Hanli

A dél-afrikai Hanli Prinsloo 2000 és 2010 között versenyzett szabadtüdős búvárként, és összesen 11 nemzeti rekordot állított fel. Civilben filmes és coach, szabadtüdős tanfolyamokat tart és jógaoktatóként is dolgozik, újságíróként gyakran foglalkozik környezetvédelmi témákkal.

Legjobb eredményei szabadtüdős búvárként: 63 méteres mélység Constant Weight számban, 150 méter táv egy levegővel medencében, illetve 5'39" statikus számban.

0 Tovább

Igazi sellők: Jana

A kanadai Jana Strain 1981-ben született, ám fiatalon nem a búvárkodás érdekelte, hanem a tánc. Csak később kezdett el búvárkodni, 2008-ben választották meg a legjobb újonc szabadtüdős búvárnak. 2009-től folyamatosan javított eredményeit, 2010-ben pedig a világbajnokságon szerepelt kitűnően.

Jana több kanadai szabadtüdős rekordot is tart, a medencés számok közül a dinamikusban a jobb, egy levegővel 181 métert úszott le még 2009-ben, a mélységi számokban az uszony nélküli Constant Weight kategóriában tartja 54 méterrel a csúcsot. A csinos lány, kamatoztatva a tánccal töltött évek alatt elsajátított harmonikus mozgást, víz alatti és feletti modellként is sikeressé tudott válni.

0 Tovább

Igazi sellők: Kate

Az Új-Zélandról származó szabadtüdős búvár, Kate Middleton valószínűleg gyakran kerül olyan helyzetbe, hogy összekeverik híres névrokonával. Ám neki semmi köze nincs az angol királyi családhoz, a kanadai Vancouver szigeten nőtt fel, ahol nap mint nap láthatta a tengert.

Később a hobbija hivatása is lett, évek óta Indonéziában él, ahol egy kis szigeten alapította meg társával együtt az elvonuláshoz ideális kis hoteljét. Itt szabadtüdős tanfolyamokat is tart, de elsősorban jógafoglalkozásokat tart a vendégek számára. Búvárként versenyez is, 2013-ben részt vett az AIDA világbajnokságon Kalamatában, ahol Constant Weight kategóriában 66, Free Immersion kategóriában 61 métert ért el. Jelenleg mind a két eredmény új-zélandi rekordnak számít.

1 Tovább

Igazi sellők: Lidija

Horvátország több jó szabadtüdős versenyzővel büszkélkedhet a szerbekhez hasonlóan, persze ez nem meglepő, hisze az ország hosszú tengerpartja okán a búvárkodás népszerű kedvtelés, sokan vannak a szabadtüdővel vadászó szigonyosok is. A sport persze némileg más tészta, de ezen a téren is letették a névjegyüket a horvátok.

A hölgyek között az egyik legeredményesebb Lidija Lijic Vulic, aki már több versenyen is dobogóra állhatott. Az 1981-es születésű Lidija építész diplomát szerzett, jelenleg is ezen a területen dolgozik, és csak hobbiként versenyzik. Huszonévesen indult először versenyeken, és hamar a nemzetközi élmezőnybe verekedte magát a medencés számokban. Egy levegővel 204 métert tudott leúszni a 2013-as AIDA világbajnokságon, statikusban a legjobb eredménye 5'43". A CMAS által rendezett Európa- és világbajnokságokon n a Jump Blue versenyszámban vitézkedett, ahol arany- és ezüstérmekkel gazdagította kollekcióját.

Érdekel mi történik a felszín alatt? Látványos, érdekes víz alatti és búváros képek, hírek, videók a Facebook-on is.

0 Tovább

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Google hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Hirdetés

Címkefelhő

roncs (249),mutazás (194),sztori (187),cápa (160),video (133),búvár (126),felfedezés (76),környezetvédelem (74),baleset (73),fotó (68),élmény (67),alapok (57),adria (57),híresség (54),film (47),egyiptom (45),szabadtüdős (40),utazás (35),barlang (34),delfin (29),felszerelés (28),retró (28),történelem (27),egzotikus (26),régész (26),magyar (22),bálna (21),sellő (20),munka (19),teknős (19),usa (17),édesvíz (17),tanfolyam (15),videó (15),karib (14),polip (13),bánya (12),Cápa (12),kutatás (12),üzlet (12),ciprus (11),doku (11),medence (11),mélytenger (11),fóka (10),málta (10),rekord (10),kincs (10),támadás (9),manta (9),ausztrália (9),tengeralattjáró (8),szemét (7),sport (7),szobor (7),jordánia (7),szafari2014 (7),verseny (6),cousteau (6),tudomány (6),Bali (6),csikóhal (6),szafari18 (6),humor (6),rák (6),tél (6),ázsia (5),ausztria (5),rája (5),florida (5),repülő (4),múzeum (4),hidegvíz (4),bali (4),olaszország (4),szafari2016 (4),mexikó (4),tintahal (4),thaiföld (3),skandinávia (3),találkozás (3),víz alatti (3),muréna (3),könyezetvédelem (3),karácsony (3),Egyiptom (3),orosz (3),magyarország (3),krokodil (2), (2),maldív (2),repülőroncs (2),elsodródás (2),csiga (2),medúza (2),éjszaka (2),hal (2),könyv (2),görög (2),spanyolország (2),európa (2),románia (1),szafari (1),búvárfilm (1),technológia (1),izland (1),szörny (1),budapest (1),cetcápa (1),Búvár (1),thaifold (1),akvárium (1),bulgária (1),vörös-tenger (1),bomba (1),hollandia (1),korall (1),Florida (1),dubaj (1),tenger (1),horvátország (1),feketetenger (1),uk (1),egyesült királyság (1),írország (1),balti (1),repülőgép (1),görögország (1),celeb (1),norvégia (1)

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Reblog