Elképesztően jó és meghökkentő képeket díjaztak az Ocean Art 2016 víz alatti fotós versenyen.

fotó

Hosszú évek óta követem a hazai és nemzetközi búvárfotós megmérettetéseket. Egyrészt fotósként szeretnék ötletetek, trükköket ellesni, tanulni a jobbaktól, másrészt egyszerűen csak jó gyönyörködni a képekben.

fotó

fotó

fotó

fotó

Évről évre meg tudnak lepni valami váratlannak a versenyzők. Azon már rég túlléptünk, hogy egyszerűen csak szépen megörökítsenek valamit a víz alatti fotósok. Jelenleg trendi az, hogy nagyon különleges helyen dolgoznak a búvárok.

fotó

fotó

fotó

fotó

Szintén jellemző az, hogy jól ismert élőlényeket újszerű szemszögből mutatnak be, különleges megvilágításokat használnak. Sok az olyan kép is, ami szokatlan viselkedést mutat be- ezek azért születnek, mert egyre többen dolgoznak minőségi kamerával, mindig ott van a kezük ügyében, így sokkal nagyobb esély van megörökíteni egy izgalmas pillanatot.

fotó

fotó

fotó

fotó

És azt se hanyagoljuk el, ma már nagyon tudatosan dolgoznak a víz alatti fotósok is. Ne higgyük, hogy véletlenül lehet készíteni ennyire kimunkált kompozíciókat: tudják, hogy állítsák a gépet, a vakukat, megvárják amíg az állat megfelelő pozícióba helyezkedik. (Mert a víz alatti fotózásban tanulunk is arról, melyik állat hogy viselkedik, mi várható tőle!) Olyan is akad, amikor modellel dolgozva előre kitalálnak egy látványos víz alatti jelenetet.

fotó

fotó

fotó

fotó

Szóval van miben gyönyörködni! Aki szeretné minden díjazott fotót megnézni, az Ocean Art oldalán a képek mellett megtalálhatja a készítők kommentárját is, amik szintén érdekesek.

fotó

fotó

fotó

fotó