Magyarok is díjakat nyertek az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen.

fotó

Nem szokatlan, hogy honfitársaink a legjobbak közé kerülnek egy búvárfotós versenyen, pedig ez igen nagy szó. Ezúttal az Underwater Photographer of the Year 2017 két kategóriájában is magyar győztest hirdettek, és ahogy hallottam az elsők bemutatkozását, megint rá kellett döbbenjek, hogy egészen más mozgásterük van a külföldieknek. Míg a mieink afféle igazi civil életet élnek, dolgoznak és csak időnként jutnak el merülni, versenytársaik között akad aki búvárbázist vezet. Így azért "kicsivel" több az esély témára vadászni...

fotó

Ezért aztán nagy-nagy eredmény, hogy Tökölyi Csaba a legjobb roncsfotó, ifj. Lőrincz Ferenc pedig a legjobb portré díját kapta a nagyon rangos mezőnyben. Ami nekem személyesen is érdekessé teszi az ő sikerüket, az az, hogy együtt utaztam mind a kettejükkel, amikor a képek készültek.

fotó

Egyiptomi búvárszafarikon készítették a fotókat, ami azért azt is jelzi, hogy a mostanában kevésbé divatosnak számító Vörös-tengeren is lehet menő búvárfotókat csinálni- csak persze ügyesnek kell hozzá lenni. Persze ahogy szokásos, a világ minden sarkában készült fotókkal neveztek a versenyzők, és érdemes a többi díjazott képet is megnézni, mert vannak egészen kimagasló alkotások köztük.

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó