Újabb rangos víz alatti fotós verseny végeredményét ismertették, sok-sok nagyszerű képet díjaztak.

fotó

Többször adtam már hírt búvárfotós versenyekről- az ember azt hinné, mindig ugyanazok a képek köszönnek vissza adott év más és más megmérettetéseiről, ám erről szó sincs. Sok a jó fotós, és adott zsűritől függ, mikor melyik képet értékelik a legjobbnak.

fotó

Az Underwater Photographer of the Year 2016-os versenyén több kategóriába lehetett nevezni. (Megjegyzendő, már az is a díjazottak eltérésének magyarázata lehet, hol milyen kategóriák vannak.) Mivel londoni székhelyű szervezőkről van szó, ők például külön kategóriát hirdettek a brit vizekben dolgozó alkotóknak. 

fotó

Ebben az évben 54 országból 3500 képpel neveztek, ebből a nagy mezőnyből kellett kiválasztani a legjobb fotókat- nagy örömömre magyar név is szerepelt a díjazottak listájában ifj. Lőrincz Ferenc révén. 

fotó

Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, a fotók igazolják, a víz alatti fotózás művészet, nem csak a látnivalók szolgai megörökítése. Bárhol is merültek az alkotók, mindig próbálták a különlegeset megörökíteni- vagy a szokványosat különleges szemszögből. Én pontosan tudom, mekkora feladat ez a víz alatt, ezért nagyra értékelem a legjobb fotósok teljesítményét!

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó