Kihirdették a rangos Ocean Art víz alatti fotós verseny 2015-ös kiírásának díjazottait, én pedig a nekem legjobban tetsző nyertes felvételekből válogatok.

Nagylátószög 1. hely - Francesco Visintin

fotó

Amikor búvárfotózás kerül szóba, akkor sokan úgy gondolják, könnyű annak, aki menő helyeken merül, csúcstechnikájú géppel. Nos, a történet ennél picit összetettebb. A díjazott képek némelyike tóban, némelyike trópusi tengerben készült, de van olyan fotós is, aki gyakorlatilag tőle karnyújtásnyira levő parton talált lenyűgöző témát. 

Viselkedés 2. hely - Lureen Ferretti

fotó

És az sem igaz, hogy pusztán a fényképezőgép a döntő. Nem csak nagy és drága, vadonatúj géppel lehet erős képet csinálni, külön kategóriája van a kompakt vagy MILC technikával dolgozóknak, ám aki ügyes, az megtalálja azt a témát, amit izgalmasan meg tud örökíteni.

MILC makró 2. hely - Christian Gloor

fotó

Néha persze kell hozzá szerencse is, hogy épp akkor bukkanjon fel valami érdekes, amikor az ember kezében ott a fényképezőgép. De a legjobb technikával dolgozó, legjobb helyen merülő fotós sem megy semmire, ha csak nyomkodja a gombot ész nélkül. Kreativitás, tehetség kell ahhoz, hogy a jó témát jól örökítse meg az ember. Nos, ezt akartam igazolni ezzel a kis válogatással.

Makró 1. hely és Best of Show - Jeff Milisen

fotó

További helyezett fotók:

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

Az összes díjazott kép az Ocean Art weboldalán található meg, ahol a képek születésének körülményeivel is meg lehet ismerkedni.