Különleges alkotással gazdagodott a Frankel Leó utca.

A környéken megfordulók felfigyelhetnek a Lukács fürdővel átellenes oldalon megbújó kis tóra. Az üvegből készült kerítésen át be is lehet pillantani, s megcsodálható a kristálytiszta tavacska, melynek felszínén növények lebegnek. A szerencsések még azt is láthatják, ahogy búvárok ereszkednek alá a tóba.

Ez a Malom-tó, amiről magam is írtam már, hiszen ez egy kifejezetten egyedi helye a fővárosnak, és magam is búvárkodtam benne párszor. Aki járatos a témában, az tudhatja, hogy a vize a mögötte elhelyezkedő, vízzel telt Molnár János-barlangból származik, ami jól ismert hely a barlangi búvárok körében. Nemzetközileg talán még ismertebb is, mint idehaza.

Bár a barlang előtti területen voltak kisebb munkálatok, a járókelők számára igazán látványos ez a vadonatúj, színes, látványos tűzfal festmény lesz. Nem meglepő módon, utalva a szomszédban levő barlangra, a képen kiemelt szerepet kap a búvárkodás is. A Színes Város Csoport alkotása öt héten át készült, 330 liter festéket használtak el hozzá, és hosszú éveken át ékesítheti a Frank Leó utca 46. számú ház tó felé eső falát.

Sokak számára ez a feltűnő, különleges alkotás lesz az első, ami jelzi, itt a magyar búvárkodás ikonikus helyszíne van: a Rózsadomb alatt megbúvó több kilométer hosszú, vízzel telt járatrendszer. Személy szerint mindig örömmel fogadom, ha hasonló módon gazdagodik a budapesti utcakép, s ehhez a festményhez pedig természetesen még jobban kötődök.