Korok Fatima 96 méteres rekordmélységbe jutott a Bahamákon.

Talán lassan eljutunk oda, hogy egyre kevesebbeknek kell bemutatni a szabadtüdős búvárkodás magyar sztárját, Korok Fatimát, aki nagyszerű eredményeket ért el az utóbbi években. Jelenleg épp a Bahamákon vesz részt a legendás Vertical Blue versenyen, s ott érte el a 96 méteres mélységet Free Immersion kategóriában. (Ebben a számban a versenyzők a kezükkel húzzák magukat a kötélen és ereszkedés közben, nem pedig uszonnyal úsznak.)

A 96 méter (ami megegyezik a Parlament épületének és a Bazilikának a magasságával) természetesen magyar csúcs, s nincs messze a világcsúcstól sem. Fatima azóta hajtott végre már újabb sikeres merülést, és a versenynek még nincs vége, várható még kiváló eredmény a magyar búvárlánytól.

Ám azt is tudni kell, hogy ez az izgalmas, különleges adottságokat kívánó sportág nem tartozik azok közé, amelyeket bőkezűen támogatnának állami szinte. Fatima szeretne a hamarosan kezdődő világbajnokságon is részt venni, és ehhez keres támogatókat- akár kis összegű segítségről van szó, akár nagyobb szponzorról. Aki megteheti, bármekkora összeggel hozzájárulhat a részvétel lehetővé tételéhez. Ennek részleteit az alábbi bejegyzésben találjátok!