A sekély vízben kutató Daisy ennyi mindent szed össze egy merülés alatt.

sztori

Discovery Daisy néven van videocsatornája a fémkeresővel ügyesen bánó hölgynek. S ha valakit zavarna, amiért kiemeltem, bikiniben veti bele magát a kincskeresős kalandokba, szerintem őt kevéssé bántaná ez a jelző: tudatosan játszhat rá a csinis, fiatal, szőke csaj erre, ez része a stílusának. Divat most a fémkeresőzés, ő pedig így űzi. Miért ne tenné?

A videó egyébként nem túl bonyolult. Daisy beköszön, aztán búvárfelszerelést kap magára, és bemutatja, milyen a sekély, nem túl jó látótávolságú, felkavarodó vízben túrni az aljzatot. S aztán látható, hogy hol ez, hol az kerül a szeme elé, s ő szépen begyűjti a sok zsákmányt.

A végén pedig szépen be is mutatja, mi mindent szedett össze. Az összkép nagyon vegyes: pénzek, csecsebecsék és sima szemét is a kezébe ügyébe akadt. Bár van köztük néhány darab, ami érhet egy keveset, nem ez a lényeg. Hanem inkább az, hogy ezt mind egy rövidke, sekély merülés alatt gyűjtötte be Daisy. A többség csak kacat, mondhatjuk úgy, hulladék, szemét- egy ember, ennyi idő alatt az iszapot túrva ezt találta. Mennyi van akkor mondjuk a teljes vízfelület alatt?... 

A kérdés költői. A bikinis kincskereső nyilván reménykedik a nagy találatban- tetszik vagy sem, ehhez a melóhoz is érteni kell, és ő bevállalja, megcsinálja. Aztán lehet, nagyobb üzlet a videók futtatása, mint a gyűjtögetés? De akár így van, akár úgy, a tanulság nekünk inkább az, hogy tele van szemetelve a vizek, de nem kicsit!

Mert hiába ér egy aranyból készült ékszer sokat, a természet szempontjából az pont olyan hulladék, mint a sörösdoboz... És tegyük hozzá, Daisy dicséreteként: ő az "igazi" szemeteket is kihozza a vízből. De elég sok merülés kellene hozzá, hogy igazán meg tudja tisztítani a vizeket- egyetlen élet tuti kevés lenne.

sztori