Időnként eszembe jut, a víz alatti világ mennyire demokratikus: a fizika törvényei társadalmi helyzettől mindenkire érvényesek, és járhattál bármerre korábban, mindenképpen hatással lesz rád, amit a mélyben átélsz. Nem feltétlenül tetszik a búvárkodás minden embernek, van aki nagyon védtelennek érzi magát ebben a közegben, míg mások rettentően élvezik a súlytalanságot, az egészen eltérő helyzetet.

Alapvetően viszont az a lényeg, hogy odalenn alapvetően mind egyenlőek vagyunk, és ebből következően kialakul egyfajta közösség a búvárok közt a felszínen is. Egy búvártúrán mindenféle ember előkerül, különféle korú, munkájú, felfogású útitársakkal találkozunk. 

Szóval teljesen mindegy, mit gondolok egyes celebekről, amikor búvárkalandjaikról olvasok, egy kicsit biztos szimpatikusabbak lesznek. Még a társadalom olyan roppant értékes tagjai, mint Paris Hilton is elfogadhatóbbak, amikor víz alatti képeket posztolnak. Vajna Timi pedig mostanában Thaiföldön merülgetett, így mondhatni valamilyen szinten "tagja a csapatnak".

Jó helyet választott, az kétségtelen: meleg víz, sok látnivaló. Halrajok közt lehet úszkálni, a víz alatti mesterséges zátonyon még egy robogó is van a tempózásban megfáradtnak. Bele lehet ilyen helyen szeretni a búvárkodásba, de hát sokakat láttunk, akik lelkesen feltolnak 3-4 fotót, aztán soha többet víz alá nem mennek.

Az válik ugyanis búvárrá, aki számára ez a világ magával ragadó, rabul ejtő. Az ember szenvedélyesen merül, folyamatosan új túrákat tervez, búvárok közt érzi jól magát. És aki ezt az utat követi, a világ minden sarkában talál pár barátot- teljesen mindegy, honnan jött.