Ha tesztelnéd a tudásod búvárkodás, búvártörténelem, tengeri élővilág témában, itt a lehetőség.

sztori

Nem ez az első alkalom hogy kvízt állítok össze. Afféle kedvtelés ez a számomra, tényleg szívesen foglalkozok vele- mert én magam is tanulok közben.

Előre kell bocsátanom, én magam sem tudnám talán 50 százalékosra sem kitölteni a kvízt, mert elég nehéz lett. A kérdések úgy születnek, hogy először megálmodom, nagyjából milyen téma legyen a középpontban (ezúttal vegyesen a búvár-tenger témájúak), utána pedig igyekszem viszonylag kiegyensúlyozottan válogatni, legyen mindenből egy kicsi.

Eszembe jut egy téma, például búvárrekordok. Olvasgatok, keresgélek, aztán ha találok valami érdekeset, faragok belőle kérdést. Eszembe jutnak híres roncsok, utánanézek az azokkal kapcsolatos adatoknak- ezekből választok a kvízhez. De előtte én sem tudnám ezekre a választ! Ugyanígy van az élővilágra vonatkozó kérdésekkel is.

A búvár úti célokra vonatkozó kérdéseknél természetesen igyekszem figyelni arra, melyik lehet ismertebb a mi számunkra. Biztos vannak menő merülőhelyek Chilében, de azokról kevesen hallottak. Ezért téma inkább az Adria, a Vörös-tenger vagy Ciprus. De a kérdések ezeknél sem egyszerűek, valamiféle háttértudás kell hozzájuk.

Természetesen akadnak becsapós kérdések, amiknél abszolút nem az a válasz, amit várnál. Hát ettől szép egy kvíz! Ha érdekel, itt tudod kitölteni.

Búvár kvíz 2033 április

A teszt 26 kérdésből áll, a kitöltés után láthatod, hány pontot értél el, és azt is megnézheted, melyik kérdésre mi volt a helyes válasz.

sztori