Április végén zárult le a nevezés a Subsurface 2013 versenyre. Igyekeztünk sok helyen népszerűsíteni a megmérettetést, de alapvetően sokminden nagyon új volt számunkra is. Nem tudthattuk, mennyire mozgatja meg a külföldieket egy magyarok által meghirdetett búvárfotós verseny, aztán a képküldés lezárultakor kiderült, hogy eléggé. Összesen 106-an neveztek 30 országból, 204 képet küldve.

Mivel a mezőny igen erős is, nem lesz könnyű dolga a zsűrinek- és a közönségnek se, mert nálunk ők is szavazhatnak, egy időben a nemzetközi zsűrivel. Tíz helyezést lehet kiosztani a kedvencek közt, de azért előzetesen kicsit szűkítettük a közönségszavazásra kerülő képek körét, így 146 fotóból lehet választani. Ez sem kevés, ráadásul a közönségszavazáson nincsenek kategóriák.

Szavazni csak az oldal regisztrált tagjai tudnak, de aki csak szép víz alatti fotókat szeretne látni a világ minden tájáról, annak is érdemes megnéznie a galériát. Apró rákoktól a cetcápáig, halrajoktól a bálnákig mindenféle témát megörökítettek nevezőink, és annak köszönhetően, hogy a világ minden tájáról jöttek fotók, meglehetősen változatos is lett a mezőny. Gyertek és nézzétek meg, mivel rukkoltak elő a búvárfotósok!