Újfajta ötlettel dobtak fel egy édesvízi merülőhelyet Wales-ben.

sztori

A mesterséges víz alatti attrakciók kialakítása jellemzően ott fordul elő, ahol a búvárok egy idő után ráunhatnak a szokványos látványra, netán eleve nem annyira érdekesek a merülőhelyek. Ilyenkor aztán süllyesztenek mindent, repülőt, tankot és hajót, vagy afféle víz alatti játszótereket alakítanak ki.

A bányatavak világát sok magyar búvár is jól ismeri, hiszen nálunk többnyire ilyen helyeken merülhetünk. Ezeknek is megvan a maga érdekessége, de tény, ezekbe is kerültek különféle dolgok már. Egyrészt érdekesebb a búvároknak is, ha körbeúszhatnak odalenn mondjuk egy repülőt, másrészt megtelepedhetnek ezekben a halak, és így az élővilágnak sem tesz rosszat.

Wales-ben a meglehetősen mély Vivian Quarry jól ismert gyakorlóhelynek számít a búvárok körében. Itt azt találták ki, hogy a mostanában divatos szabadulószobák trendjét követve a víz alatt alakítottak ki kalandos helyszínt. Az ötletgazda Clare Dutton PADI búvároktató volt, és sok munkát beletéve hat tematikus program vár a búvárokra. Zombiinvázió, kalózok kincse, bűnügyi rejtély, pénzrablás- ügyességi feladatokkal megbolondítva.

sztori

A hagyományos szabadulószobákhoz képest itt végképp érthető, hogy van időtényező. Azért játék közben is észnél kell lenni, mégiscsak merülésről van szó, aminek szabályait be kell tartani. De azt hiszem, egy ésszel kialakított víz alatti kalandprogram egyszerre lehet élvezetes és biztonságos. Ha arra járnék, egyszer biztos megnézném.

A Scuba Escape honlapja