Fijin történt az alábbi videóban megörökített ijesztő eset.

sztori

Elég sokan kritizálják azokat a merüléseket, amikor csalival próbálják a cápákat a fizető búvárok közelébe vonzani. A ragadozók jönnek is, csak időnként túlságosan közel, és ennek azért megvannak a veszélyei.

Ezt a videót mostanában sokan megosztották. Fijin készült, és a búvárok jól látható módon úgy helyezkednek el egy sorban, a műsor főszereplőjére, a tigriscápára várva, mintha egy sztárt várnának a vörös szőnyegen.

A tigriscápa egyrészt a legnagyobb ragadozók közé tartozik, autó méretűre is megnőhet. Másrészt pedig az egyik legveszélyesebbnek számít, fogai gyakorlatilag szinte bármit átharapanak. Itt az egyik búvár felé fordul, és bár próbálnak jönni a segítő búvárok, a palackjánál fogva meg is rángatja őt. Pusztán csak a szerencsén múlik, hogy a fogával nem ér el mást, mert az végzetes is lehetett volna.

A búvárok, köztük az érintett meglehetősen higgadtak maradtak, ami azért sokat segít ilyen helyzetben. Pedig egy pillanatra még az is látszik, hogy valakin maszk sincs, valószínűleg a cápa rántotta le.

Tragédia szerensére nem történt, de azért az eset elgondolkodtató. Aztán mindenki elgondolkodhat rajta, mit vállal be és mit nem...