Nem csak történelmi roncsokat fedeznek fel váratlanul a búvárok.

sztori

Courtney és John Talbot oregoniak, és ugyan nem régóta merülnek, igazán szenvedélyükké vált a búvárkodás. de a Hat Rock State Parkban csak egy véletlen okán mentek a víz alá. Courtney ugyanis egy bárban dolgozik, ahol egy férfi panaszkodott, amiért elveszett a hajócsavarja- a házaspár pedig vállalta a feladatot, hogy megpróbálják felkutatni. 

A búvárkaland viszont váratlanul izgalmasra fordult, amikor a móló végének közelében, 5-6 méteres mélységben valami nagyobb dolog került a szemük elé. Közelebbről megnézve kiderült, hogy egy pickup rejtőzik a felszín alatt. Az eredetileg piros autó már nagyon leharcolt állapotban volt, vélhetően hosszú idővel azelőtt került a vízbe. Errefelé állítólag nem meglepő, ha fura dolgok kerülnek elő: pár héttel korábban fegyvereket bukkantak.

A két búvár rendes állampolgárként jelentette a roncs megtalálását. Mivel még a víz alatt megtakarították a rendszámtáblát, annak adatait is tudták közölni a rendőrséggel. A hatóságok pedig gyorsan intézkedtek, és maguk is szétnéztek a helyszínen. Erre jó okuk is volt, mert a pickup tulajdonosa 1993 óta szerepel az eltűnt személyek nyilvántartásában.

Maynard Koen-ról senki nem hallott azóta, és senki nem sejtette, mi történhetett vele. Az autóban megtalálták az irattárcáját, s emberi maradványokra is bukkantak. Az majd később derül ki, hogy Koen süllyedt-e el együtt az autóval. Mindenesetre Talboték erre a véletlen felfedezésre egészen másként tekintettek, hiszen egy eltűnt ember sorsának kiderítésébe csöppentek bele.

Igyekeztek többet megtudni róla, családtagokat keresni. Ám több mint negyedszázad távlatából nem egyszerű felderíteni a nyomokat. Ugyan lakhelyén, Prosser városban többen emlékeztek az 1911-ben született, tehát eltűnése idején elég idős Koen-ra, de családjáról senki nem tudott.  A törzshelyén a csapos teljesen megdöbbent a hírtől, hiszen annyi éven át szolgálta ki őt, amíg váratlanul el nem tűnt. 

Mivel a férfi Albániából vándorolt be az Egyesült Államokba, talán nem is voltak ott hozzátartozói. Ki tudja, odahaza talán még mindig várják, hogy valaki hírt vigyen a rég eltűnt rokonról...