Sokan keresték az elveszett búvárokat, és állítólag be is nyújtják a számlát.

Az elsodródás az egyik legnagyobb veszély a búvárkodásban. A nyílt tengeren az idő múlásával egyre csökken a menekülés esélye, mert mind távolabb kerülnek a búvárok és egyre nagyobb területet kell átfésülni hogy megtalálják őket. Ha pedig leszáll az éj, még nagyobb lesz a baj. Jöhetnek ragadozók, ki is hűlhetnek az elveszett emberek.

A Seychelles-szigeteken történt a napokban baleset, aminek során három brit, egy orosz és egy dél-afrikai búvár tűnt el merülés közben. Egy ember a csónakban maradt, de hiába: a Mahe szigettől északra vízbe menő búvárcsoport az áramlási viszonyok és a rossz látótávolság miatt hiába jött fel húsz perc után, a csónakot már sehol sem látták. Az ott levő társuk kis idő múltán riasztotta a hatóságokat, és helikopterek, repülő illetve magánhajók is az elveszett búvárok keresésére indultak.

A parti őrség által koordinált akció sikerrel járt, hat óra elteltével a repülőgépről vették észre az embereket, és sikerült mindannyiukat ki is menteni. A búvárokat kórházba szállították, de nem történt különösebb bajuk.

A hatóságok szerint viszont a merüléseket előre be kell jelenteni. Ha tudtak volna róla, hol és mikor zajlik a merülés, akkor a kereséshez nem kellett volna mindent bevetni a parti őrség illetékese szerint. Így viszont riasztottak mindenkit, hogy nyomukra akadjanak. 

Erről a búvárokat is tájékoztatták. A koronavírus járvány miatt ott is óriási kieséseket szenvedett el a turizmus, ezért nincs pénz ilyen költséges mentőakciókra. Ezért részletezték a költségeket, és felvetődött, hogy ennek egy részét a búvárokra terhelik. Ők ezt elfogadták. Igazság szerint érthető is, mert az csak pénz, cserébe mind túlélték az esetet. Ezért pedig nincs nagy ár...