Mindig, mennyi rejtett szépség van a vizek mélyén: a nyaralóhelyként ismert spanyol sziget a barlangi búvárok egyik kedvence.

barlang

Tudom, hogy manapság nem nagyon szokás 20 perces filmeket megnézni, még ha nagyon izgalmasak is. De hátha van olyan, aki rápörög JP Bresser egészen kiváló dokujára, ami a többségünk számára elérhetetlen vízzel telt barlangokat mutat meg. Érdemes belekukkantani!

A víz kristálytiszta, és hihetetlenül szép sziklaformációkat lehet megcsodálni a búvároknak. A járatok szűkek ugyan, de a rutinos barlangi búvárok számára nem jelent az ilyen akadályt. És akadnak azért látványos, nagy termek is.

barlang

És mindez egy olyan helyen, ahol minden évben rengeteg turista nyaral, pancsol, bulizik. (Meg kell jegyezzem, ilyenkor mindig eszembe jut a Molnár János-barlang, ami hasonló rejtett kincse Budapestnek, amiről kevesen tudnak, pedig szintén világcsoda.) De még barlangba se kell menni, gyanítom, Mallorca közelén egy hétköznapi nyílt vízi merülés során is van mit néznie a búvároknak. A mélyben mindig van valami izgalmas...

barlang

barlang