Korok Fatima élete első szabadtüdős búvár világbajnokságán egyből szerzett egy aranyérmet!

szabadtüdős sztori

Egészen hihetetlen, elképesztő teljesítménnyel Korok Fatima első lett a Free Immersion (FIM) versenyszámban. Ebben a kategóriában a búvárok uszony nélkül, magukat egy kötélen húzva mennek az általuk előre meghatározott mélységig, ott az igazoló címkét magukhoz veszik, majd szintén saját erőből a felszínre úsznak- mindezt természetesen egy levegővel! Ezt a műfajt mi főleg a Nagy kékség című, igazán emlékezetes filmből ismerhetjük, de bevallom, sose hittem volna, hogy a nemzetközi élmezőnyben honfitársunk is labdába rúghat. Szerencsére van, aki nálam nem csak ügyesebb, de kitartóbb is.

szabadtüdős sztori

Fatima 81 méteres eredményénél tegnap senki nem ért el jobbat, ami fantasztikus hír. A magyar lányról régebben már megírtam, hogy az életében történt változás után, tulajdonképpen viszonylag röviddel ezelőtt vágott bele a szabadtüdős búvárkodásba, jórészt önállóan készült s támogatókat keresve próbálta egyáltalán finanszírozni a részvételét a franciaországi AIDA búvár világbajnokságon.

szabadtüdős sztori

A verseny ráadásul nagyon rosszul indult számára, mert egy adminisztratív hibája miatt az első számban az eredménye érvénytelen lett. Ám ő hitt magában, s a következő alkalommal már minden rendben volt. Ilyen versenyeken magyar sportolók nem nagyon szoktak indulni (ugyan hol van nálunk 81 méteres mélység az edzéshez?...), és nagyon nagy szó, Fatima egyből a világ élmezőnyébe került. Ezt a dicsőséget ő szerezte nekünk, igazán büszke lehet magára, s mi, akik szurkoltunk neki, vele örülhetünk.

szabadtüdős sztori

A merülésekről felkerült a videó is, ez itt nézhető meg. Fatima mindjárt az első versenyző, a konkrét merülés 2:00 percnél kezdődik. Ha kíváncsi vagy rá, miért nagy dolog ez, amikor ő elindul a mélybe, tartsd vissza a lélegzeted, s próbáld ki, bírod-e a merülés végéig. Csk neked nem kell úsznod lefelé majd felfelé 81 métert...

Ez úton is gratulálok Fatimának a nagyszerű sikerhez!

Korok Fatima oldala