Magyar siker a szabadtüdős búvárok roatani világbajnokságán.

Korok Fatima alig néhány nappal a nagyszerű sikereket hozó bahamai Vertical Blue után Honduras felé vette az irány. Jó előjel volt, hogy a Bahamákon már a 100 méteres mélységet is sikerült elérnie egyetlen levegővel, de azért a Roatanban tartott AIDA szabadtüdős búvár világbajnokság nem indult zökkenőmentesen a magyar klasszis számára: fülgyulladás miatt az első versenyszámot kihagyta.

Szerencsére kedvenc számában, a Free Immersion kategóriában már merülésre készen állt. A legnagyobb sikereit eddig ebben a műfajban érte el, és most is olyan mélységet tűzött ki célul, ami az aranyat eredményezhette- ha sikeresen végrehajtja a merülést. Mivel sikerült a 93 méteres merülés, ezzel meglett a győzelem, ismét világbajnoki címet ünnepelhetett a magyar búvárlány. 

A következő számban a felemelkedés utáni ájulás miatt az eredménye érvénytelen lett, így ezzel az arannyal végződött Fatima számára a verseny. Egyébként kiváló mezőny gyűlt össze a versenyre Hondurasban, Marianna Gillespie például két aranyat gyűjtött be, a német Jennifer Wendland pedig 102 méteres merüléssel a CWT kategória legjobbja lett. 

Ami miatt feltétlenül érdemes még beszélni Fatima remek eredményéről, az az összefogás: egy-két nagyobb támogató mellett gyakorlatilag szimpatizánsok, szurkolók igyekeztek segíteni. Az ügyvédek Facebook-csoportjában külön gyűjtés indult, és igencsak komoly összeggel tudták támogatni a magyar lány részvételét a világbajnokságon. Sokan voltak, voltunk tehát, akik úgy gondolták, akár egy kicsivel is érdemes hozzájárulnunk a versenyzéshez- és így talán egy kicsivel még jobb érzés is hírt kapni arról,  hogy ísmét arany lett Fatima fantasztikus mélymerülésének jutalma.