Egy lélegzettel merül rekordmélységbe Korok Fatima.

A légzőkészülék nélküli, szabadtüdős búvárkodásnak kevés a hazai űzője. Ez egy különleges sportág, a nagy teljesítményekhez komoly adottságok szükségesek, és a mélységi számokhoz természetesen nem is nagyon van merülőhely. A világban ismert szabadtüdős versenyzők elit csapata nagyon vegyes társaság, egészen eltérő korú és hátterű férfiak és nők hajszolják a csúcsokat. 

Ebben a műfajban, ahol a búvárok leginkább magukra vannak utalva egy-egy mélymerülésen, nem csak a világrekordok számítanak, hanem az is, ha valaki saját korábbi teljesítményét múlja felül. Mert itt olyan teljesítményekről van szó, amitől minden kívülállónak leesik az álla.

Ebbe a világba robbant be Korok Fatima. Az ő felbukkanása is jó példa arra, hogy nincs megírva, kiből lesz ügyes szabadtüdős búvár. Ő Budapesten dolgozott, tematikus túrákat vezetett, és bár mindig is szerette a vizet, arra aligha gondolt, egyszer búvárversenyző lesz. Egy szerencsétlen baleset után változtatott az életén, jó pár kilót leadott, majd Egyiptomba költözött, hogy a szenvedélyének éljen és búvár legyen.

Ott pedig a szabadtüdős merülésbe is belekóstolt- most pedig, alig pár hónappal később valamennyi magyar rekord birtokosa a 26 éves lány! Legutóbb Constant Weight kategóriában állított fel 71 méteres csúcsot. Igen, egyetlen levegővel úszott le oda majd tért vissza saját erejéből a felszínre.

Fatima következő terve az, hogy részt vesz a szabadtüdős búvárok világbajnokságán. Ebben a sportágban a legtöbben saját maguknak finanszírozzák a felkészülést és a versenyzést, ezért Fatima is támogatókat vár, akár kicsi adományok is segíthetik, hogy eljusson a versenyre. Aki szívesen segítene, az Korok Fatima Facebook oldalán találhat további információkat.

Én személy szerint nagyon szurkolok a lelkes, fiatal magyar versenyzőnek! 

(A fotók Fatima oldaláról vannak.)