Egy szigonnyal vadászó búvárra támadt egy cápa a Bahamákon.

cápa

A 31 éves Maggie Ewing Bostonban él, de családjának van egy háza a Bahamákon is. Nem meglepő, hogy a hölgy igazi tengerimádó, sok időt tölt a vízben. Nem csak a merülésben rutinos, hanem a vadászatban is: szabadtüvővel búvárkodva szigonnyal lövi ki a halakat.

Az már régen ismert tény, hogy a szigonyos búvárok mindig nagyobb veszélyben vannak a vízben, hiszen a kilőtt halak vére, vergődése vonzza a ragadozókat. Maggie szétnézett, nincs-e a környéken cápa, ám egyet sem látott. Ezért amikor egy hal bukkant fel előtte, célba vette, és el is találta szigonyával, amit megpróbált magához húzni. Ám ekkor váratlanul, szinte a semmiből megjelent egy cápa, és odakapott a búvár kezéhez, amiben a szigony és rajta a hal volt. A cápa fogai komolyan megsebezték az ujjait, amik erősen vérezni kezdtek.

A búvár sikeresen ki tudott menni a vízből, és gyorsan érkezett a segítség. Mivel a keze komolyan megsérült, hazarepültek vele az Egyesült Államokba, és Floridában műtötték meg az orvosok. A beavatkozásnak köszönhetően meg tudták menteni az ujjait, de azt még nem lehet tudni, lesz-e valami következménye a sérüléseknek.

cápa

Maggie elmondása szerint a cápára nem haragszik, hiszen az állat csak ösztönösen cselekszik. Tisztában volt eddig is a szigonyos vadászat kockázataival, s tudja jól, hibázott, hiszen alapszabály, igyekezni kell a kilőtt halat távol tartani a kéztől, mert ha egy cápa megpróbálja ellopni a prédát, akkor könnyen megsérülhet maga a búvár is- mint ahogy ebben az esetben is történt.

A történtek ellenére sem tart a víztől a kórházba került búvár, sőt, amint jobban lesz, szeretne visszatérni a Bahamákra. Még a szigonyos vadászattal sem hagy fel, mert ez a szenvedélye- nem ez az egyetlen veszélyes kedvtelés a világon...