Szeretek búvárkodni, de van pár állat, amivel mégsem szeretnék szemtől szemben találkozni a mélyben. A kalandvágy egy dolog, de néhány jószágot szívesebben látok képen, mint élőben.

A nagy fehér cápákkal jellemzően ketrecek védelmében merülnek. Ám vannak kivételek, nagyon rutinos búvárok különleges túrákon elhagyják a ketrecet, hogy szabadon ússzanak ezekkel a hatalmas ragadozókkal. Nagy élmény lehet, de... csak annak való, aki nyugodt tud maradni. Én a magam részéről ebben nagyon lennék biztos, szóval ketreccel okés, ám szabadon nem akarnék velük búvárkodni. 

Szintén óvatos lennék a krokodilokkal. Egyre több ilyen felvételt látok mostanában, és tulajdonképpen megértem a legbevállalósabb, legvakmerőbb fotósok lelkesedését, mert nem akármi centikről megörökíteni egy ilyen állat félelmetes fogsorát. Szerencsére én nem vagyok neves fotós, maradhatok a parton is, elkerülve ezeket a több méteresre megnövő, félelmetes állatokat.

Bizonyára tudnék még sorolni számomra némileg ijesztő lényeket, de ami most beugrik, az az anakonda. Megmondom őszintén, még a gondolatba is beleborzongok, hogy egy olyan kígyó társaságában merüljek, ami kétszer olyan hosszú mint én. És nem a hülye horrorfilmek ijesztettek meg, elég ijesztő a valóságos, nem szörnyméretű anakonda is.

Az sem zavar, ha valaki szerint félős vagyok, egyszerűen csak nagyjából ismerem magam. Nem érdekel a barlangi merülés sem, nem nekem való, találok annyi más izgalmas merülőhelyet... És ez így van jól. Nagy a tenger, mindenkinek juthat kedvére való kaland.

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!