Egy spanyol férfi segédkezett néhány bébicápa világra jövetelénél. Antonio Calvillo elmondása szerint ugyanis Malagától nem messze a part mentén autózva azt vette észre, valami vergődik a sekély vízben. Azt hitte, egy delfin vetődött a partra, odament, ám kiderült, egy kékcápa volt az állat.

Felhívta a segélyvonalat, aztán úgy döntött, megpróbálja maga visszavonszolni az állatot a mélyebb vízbe, mert nem látott rajta sebesülést, csak úgy tűnt, valamiért kifáradt. Egy pár felajánlotta neki a segítségét, ám akkor azt vették észre, a cápából egy kis uszony kandikál ki. Rájöttek, az állat éppen utódainak ad életet. Calvillo megpróbált nyomással segíteni, és végül tíz bébicápa megszületésénél bábáskodhatott.

A kicsik azonnal tova is úsztak a tengerben, majd hamarosan némi segítséggel sikerült a kimerült cápamamát is a vízbe visszajuttatni. Ott erőre kapott, és maga is a nyílt víz irányába indult.

A kékcápák állítólag gyakoriak Fuengirola partjainak közelében, általában a nyári hónapokban találkoznak velük gyakrabban. Ez az egyik legszebb cápafaj, áramvonalas, karcsú testű állatok. A nőstény akár több, mint három méteresre is megnőhet. Jegyeztek fel ember elleni kékcápa-támadást, de nem tartozik a legveszélyesebb fajok közé. Sokkal gyakoribb, hogy ember ejt el kékcápát, mert a világ minden részén előforduló faj egyedei sokszor kerülnek halászhálóba.

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!