Egy dél-afrikai búvár csak ki akart próbálni pár új cuccot, de arra nem számított, hogy a közelben ólálkodó cápa vele akar tenni egy próbát...

A 29 esztendős Mathieu Dasnois kalandprogramok szervezésével foglalkozik. Azon a napon a vendégeivel egy bérelt hajóval tettek utat Fokvárostól keletre. Dasnois rutinos szabadtüdős búvár, aki igen gyakran szigonnyal vadászik. Amikor lehorgonyoztak, megkérte a kapitány, hadd ugorjon be pár percre a vízbe az új búvárcuccait kipróbálni.

A víz alig négy méter mély volt, és a többiek a hajóról figyelték, ahogy a búvár lebukik. Aztán amikor másodjára is a víz alá merült, felbukkant egy nagy fehér cápa uszonya a víz felszínén, a közvetlen közelében. A ragadozó 3,5-4 méter hosszú lehetett, és nem sokat tétovázott, elkapta a búvár karját.

Dasnois szabadulni próbált, a hajó pedig azonnal a segítségére indult. Ám amikor odaértek hozzá, a cápa a búvár lábát kapta el, és lehúzta őt magával a vízbe. Sikerült kivergődnie a cápa állkapcsai közül, és végre ki tudták rántani a többiek a vérző férfit. Szerencséjére a hajón többen is értettek az elsősegélynyújtáshoz, és volt megfelelő felszerelés is a sebek ellátásához. 

A parton már mentő várta a cápa által megharapott búvárt, a kórházban aztán következhetett az alaposabb kezelés. Dasnois Facebook oldalán írt az esetről, és elmondta, nem szenvedett el maradandó sérülést, alapvetően jól van. Tudja, hogy szerencséje van- csak vadonatúj uszonya veszett oda miközben a cápával birkózott. Utána pedig még egy kis viccelődésre is futotta a részéről, miszerint a ragadozó talán azért akarta elkapni, mert valami különleges ínycsiklandozót evett.