Azt hiszed, csak a nagy cápától lehet megijedni? Pár napja még mindenki azon a videón pörgött, amikor egy ketreces merülés során felbukkant egy irdatlan méretű nagy fehér cápa. Pár napja viszont egy egészen másféle ketreces kalandról készült régebbi videó került elő.

A helyzet alapvetően ugyanaz volt: búvárok nézelődtek a ketrec biztonságában, és a csalival odavonzott cápákat figyelték, fotózták. A felvételen látható, ahogy az egyik méltóságteljesen úszó nagy fehér lenyűgözi a búvárokat.

Ám váratlanul elkapja a kamerát az operatőr: amíg az egyik cápa elúszott előttük, egy másik példány óvatosan a ketrec mögé settenkedett, és az egyetlen nagyobb nyíláson megpróbált be is furakodni. Ugyan nem járt sikerrel, de ahhoz elég kicsi volt, hogy a fejét betuszkolja, benne a kevésbé bizalomgerjesztő fogakkal.  Az egyik búvár pár rúgással tessékeli kijebb az érdeklődő cápát...

Nos, ezek után talán már megválaszolható a kérdés: nem csak az óriási cápák lephetik meg az embert, a kisebbek is ráhozhatják a frászt a búvárokra. Persze baja nem esett se a cápának, se az állatnak, a felvétel viszont vagány lehet- a végén mindenki jól járt és nagy élménnyel gazdagodott.

Kapcsolódó írás: 

Óriáscápa Mexikóban