A Bahamákon szervezett cápás merülések egyre több búvárt vonzanak. Arrafelé több, ijesztőnek számító faj egyedei bukkannak fel a csalizásnak köszönhetően a búvároktól karnyújtásnyira: citromcápák mellett például a hatalmas tigriscápák is jönnek az ingyen lakomára.

Az érdeklődő cápák néha egészen közel mennek a búvárokhoz, volt már rá példa, hogy az értékes fotós felszerelést is megkóstolták. Ha a fényképezőgép beakad a fogukba, azzal a szájukban úsznak tovább- ilyenkor általában az a szabály, hogy a búvár engedje el a gépet, a cápa úgyis kiköpi az ehetetlen cuccot.

A napokban láttam egy felvételt, ahol viszont a fotós valamiért máshogy cselekedett: tovább szorongatta az értékes gépet, és így gyakorlatilag a tigriscápa elkezdte vontatni. Azért nincs kizárva, hogy az állat ilyen helyzetben ideges lesz, és a búvár keze centikre van borotvaéles fogaitól- szerencséje volt, hogy megúszta.

A felvételből jól látszik, a cápa lényegesen hosszabb, mint az ember, és végül senkinek nem esett semmi baja. Talán csak a fényképezőgépre került pár harapásnyom...