Megfigyelőből is lehet préda egyik pillanatról a másikra.

cápa

Egy búvár nagyon izgalmas jelenetet örökített meg kamerájával: egy hatalmas tigriscápa kóstolgatott egy teknőst. Legalábbi megpróbálta, ám a teknősöket már többször megfigyelték ilyen helyzetben, és kiderült, a vízben egyáltalán nem lomha állatok mindig képesek úgy befordulni, hogy a kemény páncéljuk legyen a ragadozó félelmetes fogai felé.

cápa

A teknős ezúttal is ügyesen manőverezett, és el is tudott menekülni. A cápa viszont úgy döntött, hogy ha már benne van, megnézni, ki úszkál még a közelben, és ekkor fordult a búvár fele, gyakorlatilag tátott szájjal úszott bele a kamerába. Vélhetően rutinos cápás merülő volt a búvár, így nem ijedt meg, de azért elég sokan lettek volna vele úgy, ha ezzel jár a természet megfigyelése testközelből, akkor inkább kicsit messzebbről próbálkoznak vele legközelebb...

A tenger még mindig olyan helyszín, ahol szinte bármikor előfordulhat valami nagyon váratlan, nagyon izgalmas dolog. Aki nem merül, az talán meg sem érti ezt, miért nagy pillanat ilyesmit megélni: gyanítom, a búvár roppant boldog a felvételével, és eszébe sem jut, hogy többé a biztonságos hajón maradjon, ha akció zajlik a mélyben.