A világ legmélyebb tava, itt van a Föld édesvízkészletének ötöde, élővilága egészen páratlan- a Bajkál a legek tava. Naná, hogy merülnek is benne!

Nyilván egy oroszországi búvártúrát tető alá hozni bonyolultabb ügy, de aki elhivatott, azt nem riasztják el az adminisztratív akadályok. A helyieknek van tapasztalata, hiszen a szovjet időkben is élénk búvárélet volt az országban, így a Bajkál mélyén is szétnéztek már, tehát van olyan, aki tud segíteni a merülésben. 

Persze észnél kell lenni, mert a tó vize nem túl meleg, és ha az ember kicsit elbambul, süllyedhet egy darabig az aljáig: a Bajkál több, mint 1600 méter mély. A víz igen tiszta, és otthont ad 1200 állat- és 600 növényfajnak. Itt él a világ egyetlen édesvízi fókafaja is.

Talán nem is kell mást mondani: aki a lehető legtöbb, legváltozatosabb búvárélményre vágyik, az a trópusi roncsok, a különleges barlangok mellé a Bajkál-tavat is felveszi a bakancslistájára. Egy kis ízelítőnek beillesztek egy jól sikerült búvárfilmet, ami biztosan többeknek kedvet csinál egy kis szibériai kiruccanáshoz.

Érdekel mi történik a felszín alatt? Látványos, érdekes víz alatti és búváros képek, hírek, videók a Facebook-on is.