Újabb nagyon hangulatos videóval rukkolt elő Guillaume Nery és Julie Gautier: a búvárok nem szokványos módon mutatják be a víz alatti létet.

Nery ismert név a szabadtüdős búvárok világában. Korábban egy, a főszereplésével készült film körbejárt az egész világon: a palack nélkül a mélybe zuhanó ember kalandja mindenkit lenyűgözött.

Ezúttal mást szerettek volna bemutatni, a süllyedés helyett a súlytelen lebegés van az Ocean Gravity című rövidfilm középpontjában. Ennél olcsóbb és egyszerűbb módszer nincs arra, hogy átlagember átélhesse ezt az élményt, sokan pont ezért szeretnek búvárkodni- ám Neryék filmje ezt az egészet még izgalmasabban tudja bemutatni. Feltétlenül érdemes megnézni ezt a pár percet, szerintem sokaknak csinálna kedvet a merüléshez.

Érdekesség, hogy a hasonlóságok miatt az űrhajósok kiképzése során is rendszeresek a víz alatti gyakorlatok. Komplett laborokat rendeztek be óriási medencékben az Egyesült Államokban és Oroszországban is, amik főszerepet kapnak a tréningezés során. Ami másnak különleges élmény, nekik jó felkészülés.

Mi, kedvtelési búvárok nyilván inkább a kellemes részét éljük meg a súlytalanságnak. Hogy milyen élmény is ez pontosan? Elmesélni nem nagyon lehet, inkább csak megélni. Ha mindenképpen képet kéne adnom azok számára, akiknek semmiféle merülési tapasztalata nincs, talán Nery és alkotótársa filmje lenne a legjobb erre a célra.