Egy ausztrál búvár, PT Hirschfield örökítette meg azt, hogy fal fel egy rája egy rákot.

Hirschfield szenvedélyes búvár, és miután súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, idejét arra fordítja, hogy minél több élményt gyűjtsön, és amit lát, meg is örökítse. Így készített például már videót a rákok piramisáról is. Ezúttal a természet egyik drámája volt a téma: be akarta mutatni, hogy vadászik a rája. Ehhez persze türelemre és előkészületre volt szüksége, mert olyan rákot keresett, ami épp vedlik, és ez idő alatt nem védi vastag páncélja.

A jelenet egyrészt azért érdekes, mert bemutatja, hogy is működik a tengermélyi tápláléklánc. A természetben talán merülés közben lehet a legjobban megfigyelni, hogy lehet ugyanazon állapotból akkor vadász, akár préda. Én is nem egy alkalommal láttam már hasonló drámát.

A másik fele a történetnek az, hogy ez a felvétel Melbourne közelében készül, ami messze nem számít olyan ismert helynek a búvárok körében Ausztráliában, mint mondjuk a Nagy korallzátony. De a még elsőre kevéssé vonzó tengereknek, tavaknak is vannak olyan különleges élőlényei, amelyek miatt érdemes a víz alá merülni. Nem csak korallos trópusi tengerekben jó búvárkodni, akár az Adrián, vagy hazai tavakban is sok élmény várhatja a mélység szerelmeseit.