Van egy különleges, pár centis rák, amit indopacifikus tengerekben csodálhatnak meg a búvárok: a bokszoló vagy más néven pompon rák. Ha egy képet vagy videót látunk róla, egyértelmű, miről is kapta a nevét ez a Lybia nembe tartozó kis gerinctelen állat. Ollói végén ugyanis pomponszerű dolog látható- ám meglepő módon ezek másik állatok!

A kis rákocska módosult ollóival ugyanis pici anemonákat lóbál maga előtt. Ezeknek a mérgező csápjaival akarja elijeszteni a ragadozókat, sőt, még a táplálékszerzésre is felhasználja őket. A csápokra ugyanis sok ehető dolog rátapad, amit a rák elfogyaszthat- és értelemszerűen az anemona sem jár rosszul, mert neki is jut pár falat.

A kicsi, de színes rákokat szívesen fotózzák a búvárfotósok, és akváriumban is gyakran tartják őket. Ha az ember jobban megnézi, az anemomákkal szambázó rákok inkább pomponlányra emlékeztetnek, ám ha arra gondolunk, hogy védekezésre használja a "kesztyűket", akkor mégis helytálló az utalás a névben az ökölvívásra. Ki-ki válaszhat ízlés szerint, melyik elnevezés áll a legközelebb a szívéhez, bár aki pontos akar lenni, a latin nevet választja: Lybia tessellata.