Javíthatatlan vagyok: nem tudok betelni a búvárvideókkal. Nekem minden, még nem ismert helyszín "egzotikus", számomra ez a fogalom nem csak déltengeri trópusi szigetek korallzátonyait takarja, hanem az egész világon az alig ismert, mégis érdekes merülőhelyeket.

Szóval amikor szembe jön velem valami, amiről még nem hallottam, de valamiért kecsegtetőnek tűnik, belenézek a filmbe. Bevallom, sose hallottam még az Isles of Shoals nevét, ami New Hampshire és Maine között található, és őszintén szólva nem is éreztem úgy, hogy ismernem kellene. Még ahhoz is térkép kellene, hogy pontosan belőjem, merre van New Hampshire- az Egyesült Államok földrajzára csak nagy vonalakban emlékszem.

Nos, New Hampshire egészen északkeletre található, északabbra már csak az ország csücskében levő Maine fekszik a keleti parton. A víz tehát errefelé elég hűvös, ezért a rövidke atlanti-óceáni partszakaszon búvárkodókat nem olyan látvány fogadja, mint mondjuk a Karib-tengerben. Nagy rákok, algák kerülnek elő- no meg egy igazán kedvelt élőlény.

A játékos, érdeklődő fókák ugyanis gyakran csatlakoznak az Isles of Shoals vizeiben a búvárokhoz. Hirtelen máris vonzó lett az USA északkeleti partszakasza a számomra, ha ilyesmivel lehet arrafelé merülni! No, ezért éri meg búvárvideókat böngészni, az ember mindig kap pár jó ötletet.