Búvár világbajnok, színésznő és igazi szépség- az orosz Marina Kazankova feltűnő jelenség a szabadtüdőzés világában.

Marina 1981-ben született Moszkvában, de apja külföldi munkájának köszönhetően sok időt töltött gyerekként a tengernél Olaszországban, és így tanult meg idegen nyelveket is. Fiatal lányként gyorsan ismertté vált a szabadtüdős versenyek világában, több komoly eredmény fűződik a nevéhez. 2004-ben a CMAS által szervezett világbajnokságon Jump Blue versenyszámban aranyérmes lett. Ebben a kategóriában a búvárok 15 méteres mélységbe ereszkednek, és itt egy rögzített pálya mentén próbálnak minél hosszabb távot leúszni- Marina több, mint 152 méteres eredménnyel győzött!

A színésznői karrier felé kacsingató lányra már a világbajnoki címe előtt felfigyeltek a tévések. Ám nem csak orosz produkcióban bukkant fel, nyelvtudása miatt Olaszországban is több filmben szerepelt. Itt még egy búvárkodással foglalkozó műsorban is kapott egy számára testhezálló feladatot.

Mostanában főleg orosz tévéfilmekben játszott Marina, ám szerencsére újból visszatért a szabadtüdős merüléshez is. 2013-ban a belgrádi medencés világbajnokságban például a statikus kategóriában indult az orosz válogatott tagjaként. Bár nem sikerült a legjobbak közé kerülnie, ha újból beleveti magát az edzésbe, ismét a csúcsra érhet. A szabadtüdőzés ugyanis nem feltétlenül a legifjabbak sportja, tehát még bőven van ideje újabb érmeket gyűjteni.

Érdekel mi történik a felszín alatt? Látványos, érdekes víz alatti és búváros képek, hírek, videók a Facebook-on is.