A brit búvárélet kiválóságait díjazták.

A tengerrel körülvett Egyesült Királyságban a búvárkodás nem csak hobbi, a tudományos életben is komoly múltja van a víz alatti kutatásnak. A maga is búvárkodó Vilmos herceg (aki a brit búvárszövetség, a BSAC elnöke) pedig minden évben díjjal jutalmazza azokat, akik komoly eredményeket értek el a tengermélyi kutatásban.

A Duke of Cambridge Scuba Prize 2019-ben egy olyan projekten dolgozó csapathoz került, akik az Északi-tenger déli részén található fosszíliákat tárták fel. A csapat vezetője Dr Rachel Bynoe, aki térsaival személyesen a hercegnek mesélhetett a munkájukról a díjátadó alkalmával. 

A búvárcsapat két héten át végzett víz alatti feltárást Norfolk közelében, és olyan maradványokat kerestek, amelyeket össze lehett vetni a felszínen talált fosszíliákkal. A lelőhelyeket számba vették, mintákat vettek és eljárást dolgoztak ki a jövőbeni víz alatti feltárások eredményességének javításához. 

A 12 búvár 129 merülés során összesen 4,533 percet töltött a víz alatt. A búvárok több BSAC búvárklubot képviseltek, és a hivatásos régészek, a víz alatti régészettel foglalkozó hallgatók mellett néhány lelkes kedvtelési búvár is az elismerésben részesült csapat tagja lehetett.