Meglepően szereti az embereket a nyílt tengerben élő delfinek némelyike.

Akik csak delfináriumokból ismerik a delfineket, azok meglehetősen csalfa képet látnak róluk. Vidámnak és lelkesnek tűnnek, de azért ez elsősorban a fogság, az idomítás eredménye. Ahogy egyre többen tudnak meg mindenfélét ezeknek az intézményeknek a hátteréről, az itt élő állatok sorsáról, úgy kopik meg a delfináriumok vonzereje.

Főleg azért, mert ma már arra is van komoly kereslet, hogy nylít vízben nézhessék meg őket a turisták. Lehet azon vitatkozni, hogy ennek is vannak árnyoldalai, de könyörgöm- a delfinek itt nincsenek bezárva egy betonmedencébe! Szóval ég és föld a különbség.

A búvárok pedig testközelből élhetik meg a találkozást. Én is emlékszem olyanra, amikor a delfinek kifejezetten keresték a társaságunkat, sőt, még a játékba is be akartak vonni. Ez a videó ennek egy látványos példáját mutatja: a kis koralldarabot megszerző delfin ezt a korallt hozza magával a szájában vagy fejjel lefelé a hasán, odapottyantja a búvár elé, mintha azt várná, csatlakozzon hozzá az ember is a mókában. Óriási élmény az ilyen...