Új búvár úti cél lehet Lengyelországban a 45 méteres medence.

Írtam már az Európa-szerte megtalálható búvármedencékről, melyek közül sokáig a 33 méteres brüsszeli Nemo33 volt a rekorder, de pár éve már az olaszországi Y-40 a legmélyebb. A lengyelek a Deep Spot nevű medencével még rá akarnak tenni egy lapáttal: 45 méterre ereszkedhetnek majd ebben a kellően felkészült búvárok.

A megkapó nevű Mszczonow városban már épül a hatalmas létesítmény, és mivel ez a település Varsótól csak 50 kilométerre van, egybe lehet kötni lengyelországi hosszú hétvégékkel a felkeresését. Hogy tud-e igazán többet, jobbat, mást adni a plusz pár méteren kívül mint a belga vagy olasz konkurrens, azt még nem tudom, de nem tartom valószínűnek. 

Igaz, nem is ez a fontos, mert önmagában egy medence csak egy medence, nem több. De egy kicsit felteszi a városlátogató búvárok térképére Lengyelországot, és ez máris érdekesebb így...

A Deep Spot összel nyit, de állítólag nem sokáig lesz csúcstartó. De azt hiszem, ennek a mélységmániásokon kívül már igazán senki nem örül- a Nemo33 is pont elegendő volt egy kedvtelési búvárnak. Az egész a számháborúról szól, de sikeres csak az lehet, ahol a színvonalas szolgáltatások mellett sok más felszíni látnivaló, program várja az utazó búvárokat.