Sydney városának közelében élnek ezek a különleges, szép élőlények.

Nagy igazság, régi közhely az, hogy minden helyen megvan a tengernek a maga érdekessége, csak tudni kell megtalálni. Néhol nagyobbak ezek, bálnák, cápák vagy fókák, máshol meg egészen kicsik: törpe csikóhalak, szép csigák, békahalak.

Vagy esetleg tengeri sárkányok. A bíbor-sárga színű, Phyllopteryx taeniolatus latin nevű lények a csőhalak és csikóhalak közeli rokonai. 30-40 centiméteresre is megnőhetnek, így tekintélyesnek mondhatók, ráadásul színük miatt igazán látványosak is. Ahogy a csikóhalak esetében, így náluk is a hímek hordozzák és gondozzák a megtermékenyített ikrákat.

Ha Ausztrália és a búvárkodás kerül szóba, rögvest a Nagy korallzátonyra gondolunk, de ezekért a csinos jószágokért egészen máshova kell menni: Sydney metropoliszának közelében találhatjuk meg a tengeri sárkányokat. Mivel mostanában jellemző, hogy az emberek nyitottak újféle víz alatti találkozásokra, a búvárok körében népszerűvé vált ez a régebben nem annyira számon tartott merülési lehetőség. Ez a videó pedig igazolja, megéri adni egy esélyt Új-Dél-Wales állam partmenti vizeinek, mert a sárkányokon kívül él itt sok minden más is.