A víz alatti eljegyzés megszervezése nem mindig olyan egyszerű feladat. Ha akad valami félreértés, a szó szoros értelmében homokszem kerülhet a gépezetbe...

Noha merülés közben már így is elég vizes volt, valószínűleg mégis sikerült ijedtében leizzadnia Alex Montgomerynek, miközben a barátnőjének szánt eljegyzési meglepetést. Ő és Laura Schuchle a University of Florida hallgatóiként találkoztak két évvel korábban, majd egymásba szerettek, búvárkodni is együtt kezdtek. Így aztán Alex számára kézenfekvő volt, hogy a közös kedvtelés űzése közben lesz frappáns a lánykérés. Emlékezetessé szerette volna tenni szerelme számára tenni a nagy napot, ám rendesen izgult előtte, nehogy valami gond adódjon.

Ám ehhez képest bizony közbejött egy pár apróság. Például Laura légzőautomatájával némi probléma akadt, nem igazán volt számára komfortos a búvárkodás. Ám sokkal nagyobb baj volt, amikor kiderült, az elrejtett ajándék nincs ott, ahol Alex kereste. Ő ugyanis édesapját kérte meg annak elrejtésére- a fiatalabb Montgomery úgy értette, pontosan a hajó alatt lesz a kis kincsesláda, az idősebb viszont 50 méterrel odébb tette le.

Alex egy idő után látta, hiába keresi a ládát, és felment a felszínre, megkérdezni a kedves papát, ugyan hol is lesz a meglepetés, mert a keresésnek korlátot szab a palackban levő levegő... Végül meglett a kis ládika, benne pedig a Laurának írott vers, amit a két búvár együtt olvasott el a mélyben- végül ott volt a nagy kérdés, hozzámegy-e a lány? Odalenn nem nagyon lehet beszélni, így aztán Laura lelkes bólogatással és egy öleléssel jelezte az igent- ezt hívják valószínűleg jogi szaknyelven ráutaló magatartásnak. Majd a gyűrű is előkerült, sikerrel zárult a különleges merülés.

Ám Alex valószínűleg nem sejti, az igazi neheze majd a felszínen jön a közös életnek...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!