Még a sivatag közepére épített kaszinóvárosban is akad különleges búvárkaland.

Egy amerikai újságírónő, Nicole Lucht írt víz alatt szerzett élményeiről. Teljes felszerelésben alámerülve csodálhatott meg egy tűzkarikát, amiről mikrofonnal is felszerelt búvármaszkja segítségével beszélt vezetője- ám nem egy vulkán volt a merülés helyszíne, hanem egy vízi show "színpada".

Las Vegas nem csak a szerencsejátékról szól, a turisták rengeteg szórakoztató program során költhetik el pénzüket. Szórják is azt becsülettel, óriási forgalmat bonyolítanak a város kaszinói, színházai. Az egyik különleges show a "La Reve - The Dream" címet kapta, és erre befizetve egyfajta vízi színház előadásait nézhetik meg az érdeklődők. A körben ülő vendégek lélegzetelállító műugrásokat, látványos szinkronúszó-számokat láthatnak. Ám a La Reve egyedüliként egy speciális lehetőséget is kínál: búvárok a felszín alól is nyomon követhetik az előadást.

Odalenn a kulisszatitkokra is fény derül, láthatóvá válnak a víz alatti előadókat segítő felépítmények, kellékek. A jelenésre a mélyben váró szereplők számára például légzőkészülékeket helyeztek el, így tudnak a semmiből a felszínre törni, ha eljön az ő pillanatuk.

Nicole aztán az előadás előtt már a profi, itt dolgozó búvárokkal is találkozhatott. Mindenki elfoglalta a pozícióját, megjelentek a kosztümös szereplők, és indulhatott a show. A zene a víz alatt kicsit tompábban szólt, néha pedig csak a lenn levők számára hallható utasításokat mondott be a rendező. Időnként valami becsapódott- épp egy ugró érkezett a vízbe, akit odalenn segítő búvár vált a légzőautomatával.

Mivel az előadók tudták, ezúttal a mélyben is van nézőközönség, egy kicsit produkálták is magukat a vízbe érkezés után. A show elsősorban úgy van kitalálva, hogy a felszínen levők számára legyen látványos, de a víz alatt is rengeteg izgalmat kínál a szervezettség, a profizmus az érdeklődők számára. A 90 perces előadás alatt végig testközelből lehet végigizgulni a történéseket.

Persze ez egészen másfajta merülés, mint egy korallzátony mellett úszkálni. Biztos vagyok benne, hogy sokakat érdekelne egy ilyen show működése, színházban is rengetegen megnéznék, mi zajlik a kulisszák mögött. A gond csak az, hogy a La Reve Diver's Dream nevű programjában való részvétel nem olcsó. Egy búvár számára 1750 dollárba kerül, mondjuk ebben már két éjszakai szállás is benne van. Ha ketten érkeznek, akkor már csak 2450 dollárt kell fizetniük két személyre- bár ez olcsóbb, azért nem hiszem, hogy tolonganának a jelentkezők.

Vagy tévedek? Las Vegasban még ez a csoda is megtörténhet...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!