Több mint 45 méter mély, Lengyelországban van, és már merülhető.

mutazás medence

A Deepspotról már ln is írtam korábban, ugyanis a gigantikus búvármedence építése a befejezéséhez közeledett. Nem volt egyszerű projekt ennek a roppant mély medencének a kivitelezése, de a lengyelek úgy gondolták, még egy, átlagos mélységű medencével nem nagyon lehet zajt csapni a dolog körül. Valahol igazuk van, most mindenki arról beszél, hogy a brüsszeli Nemo33 33 métere, és az olasz Y-40 42 métere után itt még mélyebbre mehetnek a búvárok.

Ettől persze ez még csak egy medence, de van benne tiszta, meleg víz, "barlang", "roncs", a mély "kút", és még üvegfolyosó is a nézelődőknek. (Ha nagyon belegondolok, a többi hasonló létesítményben is ilyesmik vannak, mert hát mi más lenne ott?) Magyarországra is terveztek hasonlót, állítólag, de a projekttel hiába járták körbe az országot, nem lett belőle semmi. Ilyen kis piacon ez nem is életképes ötlet, a lengyeleké talán jobban megy majd. Meglepő, de ott igen sok a búvár, egyébként is többen vannak.

Az nagy pech nekik, hogy az utazási korlátozások idején most nem nagyon járhat arra senki, de biztos lesz rá érdeklődés, amint kidughatjuk az orrunkat az országból. Mivel Lengyelországot kedvelem, somán benne lennék egy kiruccanásban, merüléssel együtt. Nem mintha a 45 méter jobban érdekelne egy medencében, mint a 33 vagy a 20 méter, a mélység csak egy szám, nem cél. Inkább csak jó program lenne a többi mellett itt is merülgetni egy kicsit...

mutazás medence

a Deepspot a Facebookon