Különleges videót osztott meg egy búvár: a Rodrigo Friscione Wyssmann által hozzáfűzött történettől lett igazán egyedi a megörökített pillanat.

Elsőre a víz alatti világ szerelmeseinek az tűnik fel, micsoda fantasztikus kaland lehet ennyire közelről látni ezeket a hatalmas tengeri emlősöket. A felvételen látható, hogy eltörpül mellettük a búvár, akinek jelenlétére oda sem figyelnek.

bálna

Rodrigo leírása szerint a felvételen egy nőstény és egy hím látható. Az anya borját nem sokkal korábban ragadta el egy csapatnyi kardszárnyú delfin, és itt éppen a csendben, gyengéden közeledő hím osztozik a másik állat gyászában. Ám az vigasztalhatatlan maradt, ezért nem törődik az ott lévő emberekkel.

bálna

Ingoványos talaj még egy olyan intelligens élőlény esetében is emberihez hasonló érzelmeket emlegetni, mint amilyen egy bálna. Hogy tudnak-e gyászolni, és min mennek át eközben, nem tudhatjuk. A jelek arra utalnak, hogy a szoros családi kötelékben élő tengeri emlősök számára fájdalmas egy ilyen veszteség, de nehéz a fejükbe belelátni.

És bármennyire szomorú a történet, a természetben egyáltalán nem szokatlan: mindig is a gyengébb, könnyebben elejthető prédára vadásznak a ragadozók. Ezúttal azok a kardszárnyú delfinek, akiket sokan pont ugyanúgy szeretnek, mint a bálnákat. Egyszer az egyik lény esendő, cuki vagy játékos állatnak tűnik, máskor viszont vérszomjas és kegyetlen. És a valóságban? Élnek és túlélnek, minden lehetőséget kihasználva. A kardszárnyú delfinek is, a bálnák is. Ennek tudatában csodáljuk meg őket a víz alatt és felett- és így sokkal teljesebb, izgalmasabb képet kapunk róluk, mint ha csak a romantikus oldalt ismernénk.