Hideg vizekben is lehet színes, változatos az élővilág. Kanadáról, az ország nyugati részén található Vancouver szigetről olvastam már búvármagazinokban, ám mindig rácsodálkozok, amikor egy jobb videó kerül a szemem elé onnan.

Azt mindenki tudja, hogy bolygónkon a tengerek több területet foglalnak el, mint a szárazföldek. A mélytengerek világát alig ismerjük, de egy átlagember még pár méteres mélységre merül le. A búvárok jelentős része is csak pár helyre jut el, nyilván előnyben részesíti a kellemesen meleg trópusi vizeket, aki megteheti.

Pedig pár hidegebb helyen is volna mit nézni. Meglepő, hogy mennyire más az élővilág egy korallzátonyon mint Kanadában- vannak színes halak, csigák, egyebek itt is, ott is, mégis egészen eltérő a szemünk elé táruló látvány.

Nincs mese, egyszer oda is el kellene jutni! Csak hát mindig felmerül a kérdés, hogy a korlátos idővel, pénzzel mi legyen a kiválasztott úti cél? És Vancouver nyilván erős hátrányban van Balival szemben. Így aztán még elérhetetlenebbnek tűnik Kanada, mint egyébként lenne, hiszen mindig hátrányba kerül a jó kis meleg tengerekkel szemben.