Vannak olyan helyzetek, amikor senki nem bánja, ha átázik az esküvői ruha: a víz alatti házasság például ilyen kivételes alkalom.

Normál esetben a menyasszony igazán komoly terveket vázol fel a tökéletes kézfogó megvalósítása érdekében. Ám a klasszikus búváresküvőknél nem nagyon vacakolnak, lemerül az ifjú pár, valaki összeadja őket, boldogság.

De úgy fest, a világ néhány részén rájöttek, az ara még egy víz alatti esküvő esetén is szívesen veti bele magát az álmodozásba. Lehet ilyen alkalomhoz is ruhák közt válogatni (mondani sem kell, nem mindegyik praktikus búvárkodáshoz), és azt is nagyra értékelik, ha a víz alatt is szépen feldíszített helyen mondhatják ki a boldogító igent.

A Maldív-szigeteken így aztán egy kissé giccses, de az alkalomhoz illő helyszínt alakítottak ki egy homokos részen (mert korallt azért nem törnek még egy esküvő kedvéért se), ahol két búvár méltó körülmények közt köthette össze életét. Meg kell mondjam, az az ötlet például kifejezetten jópofa, hogy résnyire nyitott búvárpalackokat helyeztek el az aljzaton, és így buborékfűzérek között úszhattak az anyakönyvvezető elé a fiatalok.

Remélhetően hosszú és boldog házasság vár rájuk, ha már ennyi energiát öltek a szervezésbe. Az biztos, hogy odalenn nem nagyon lehetett vitatkozni semmin, a légzőautomatával a szájukban- talán a jövőre nézve is akkor járnak a legjobban, ha a konfliktusaikat inkább egy jó merüléssel oldják fel, mint kiabálással...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!