Egy amerikai tó felszín alatti látványosságait egy Bombardier típusú gép esüllyesztésével bővítették.

Nehéz az édesvizekben búvárbázist üzemeltetők élete! A víz hideg, sokkal kevesebb a hal, gyakran a látótávolság is gyengébb mint a trópusi tengerekben, szóval túl sok pénzt nem lehet kérni a merülésért. Valahogy oda kellene vonzani mégis a helyi búvárokat, és ehhez jellemzően befektetésre van szükség.

Kézenfekvő hát az, hogy elsüllyesztenek valamit, ami kedvet csinál a búvárkodáshoz. Pech, hogy nincs mindenkinek egy felesleges repülőgépe, de ahol van, az máris nagy durranásnak számít. A Pennsylvania állambeli Dutch Springs Philadelphiától északra, Bethlehem városa mellett a régió viszonylag ismertebb búvárhelye, és az eddigi látványosságok sora egy repülővel bővült.

A Bombardier Challenger 600 családba tartozó business jetek 1978-ban mutatkoztak be, és azóta is gyártják őket. Több, mint ezer épült belőlük, a világ számos országában megbízhatóan szolgálnak, és most már a víz alatt is megtekinthető egy a nagyjából 20 méter hosszúságú és fesztávolságú kisgépből. Ugyan sok dolgot eltávolítottak, de maradt még benn annyi a kezelőszervekből, hogy a repülő belsejébe beúszó búvárok jól elszórakozzanak a pilótafülkében...