Bevallom, lenyűgöznek ezek a 360 fokos víz alatti videók. Én már csak tudom, hogy merülni valójában más, de azért így, a hűvös, mégsem igazán télies hangulatú januárban jó megnézni ezeket a Tajvan közelében készült felvételeket. Nézd meg, forgasd bátran a nézőpontot az egérrel, hihetetlen a látvány.

A technológia is érdekes, természetesen. A búvár maga előtt tol egy körben látó kamerát, és ezzel vesz fel mindent, ami csak a korallzátonyon él. Megjegyzendő, a Green Island egyáltalán nem számít afféle búvárparadicsomnak, ha a legjobb ázsiai merülőhelyek kerülnek szóba, Tajvant kevesen fogják említeni. Ehhez képest igencsak szép, színes élővilága van a szigetnek.

A videó legalábbis meggyőző, mert rendesen körbe lehet nézni mindenfelé, és így láthatóak az egészséges korallok, az itt-ott úszkáló különféle halak, no meg az operatőrt követő búvárok. Amikor a víz alatt tekergeti a fejét, akkor is valami hasonlót él meg. Szóval ezért merem mondani, hogy elég jól visszaadja a merülési élményt a videó.

Nekem legalábbis kedvet csinált még egy tajvani búvártúrához is, mert egész korrekten néz ki a hely. Bár attól tartok, a közeljövőben nem jutok el oda, de addig is legalább meg tudom nézni a filmet...

video

video