Ritka szép videó készült a karib-tengeri sziget víz alatti világáról.

mutazás

A búvár vagy merül, vagy épp merülést tervez. Utóbbira mindig van lehetőség, az álmodozás olcsó és egyszerű módja annak, hogy hódoljunk valamilyen formában a kedvtelésünknek. 

Az internet információbősége zavarbaejtően sok hellyel kecsegtet. A kalandvágyókat ugyanúgy vonzza Izland mint Palau, és pont ugyanolyan szívesen merülnének máltai roncsoknál mint fülöp-szigeteki roncsmerülőhelyeken. Így hát mindig, minden lehetőségre nyitottan szoktam én is olvasni a különféle útleírásokat, merülőhely-rangsorokat.

Úgy vagyok vele, amiről sokan beszélnek, az általában nyújt is valami érdekeset. Ez általában be is igazolódik: a világ leghíresebb helyei közül párat már megnéztem, és mondhatom, méltán váltak ismertté. Szóval amikor a Karib-tengerben levő sok-sok sziget közül Bonaire neve kerül mindig elő, úgy érzem, ez bizony nem lehet véletlen.

mutazás

Az egykor Hollandiához tartozó ABC-szigetek másik két tagja, Aruba és Curacao is nagyon vonzó, de Bonaire a szabadsággal különösen az: saját bérautóval, palackokkal megrakodva megy az ember a kedve szerinti helyekre, és merül ahogy neki tetszik. Lehet ennél jobb? Természetesen igen: ha az embernek jó értelemben véve elakad a lélegzete a látnivalóktól.

Nos, ez a videó pont olyan, ami nagyon-nagyon kedvet tud csinálni egy búvártúrához. Engem legalább is meg tud győzni a tiszta víz, a hatalmas halrajok, a teknősök, a korallmezők látványa...

Jó lenne egyszer eljutni ide- de az tuti, hogy addig is jó program lesz túratervekről álmodozni Bonaire szigetre.