A búvárfotósok szeretik az újszerű témákat, és ezért gyorsan híre megy annak, ha valahol valami különleges élőlényt lehet a víz alatt megörökíteni. A Bahamákon vannak delfinek, cápás merüléseket szerveznek, de hogy lubickoló malacok is legyenek, az azért már tényleg meglepő.

A Bahamák egyik emberek által lakatlan szigetét hivatalosan Big Major Cay néven tartják nyilván, de gyakrabban emlegetik Pig Island vagy Pig Beach néven. Ugyanis nagyjából két tucat kisebb-nagyobb disznó él itt (a hírek szerint kóbor macskák és kecskék társaságában), akik szívesen úszkálnak a szigetet meglátogató turisták körül. 

Több legenda is kering arról, hogy kerültek ide a sok fürdés miatt az átlagos malacokhoz képest nyilván tisztább emlősök. Vannak, akik szerint tengerészek hagyták itt az első néhány példányt egyfajta tartalékként, hogy majd később visszajönnek értük, ám soha nem mentek vissza. Mások szerint egy hajótörés túlélőiként úsztak partra az első malacok, de olyan híresztelés is akad, hogy tudatosan, a turisták kedvéért telepítették őket ide.

Ha régebben telepedtek meg itt a disznók, kérdéses, mit ettek az aprócska szigeten. Mostanában viszont már nincs veszélyben a túlélésük, mert a helyiek is és a turisták is etetik őket. Sokan jönnek ide a röfögő látványosságokért, akik fajtársaikhoz képest meglehetősen háborítatlanul élnek, és ennek megfelelően igen barátságosak is.

Szívesen modellkednek a búvárfotósoknak is, akik itt elsősorban az ún. felezős technikával dolgoznak, a kamera objektívja részben a víz alatti, részben a víz feletti világot örökíti meg. A Bahamák égszínkék vize, az azúrszínű ég és a hófehér homok igazán pompás háttere a tempózó disznóknak, így aztán látványos és nagyon egyedi felvételek készülhetnek itt, amihez még csak le sem kell merülni.

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!