A metropolisz víz alatti világát mutatja be egy új film. 

Az isztambuli idegenforgalmi hivatal mutatta be az új ismeretterjsztő filmet, amit a várost körülvevő vizek mélyén forgattak. A film azt a címet kapta, hogy "Két tenger, egy város: a víz alatti Isztambul". Egy ilyen rengeteg turistát vonzó úti cél esetén a merülni érkezők csak az utazók töredékét tehetik ki, ám tény, manapság már a zsúfolt nagyvárosok is szeretnék felhívni az aktív kikapcsolódási lehetőségekre a figyelmet a városnézés, szórakozás népszerűsítése mellett.

A forgatásban rengeteg búvár működött közre, akik 52 nap alatt 33 különböző helyen dolgoztak a Boszporuszban és máshol a város környékén. A rendező Sait Özgür Gedikoğlu volt. 

Ha a filmben szereplő helyek listáját nézzük, akkor kiderül, a búvárok alámerültek a nagyváros északi és déli partszakaszán, az ázsiai és az európai oldalon, s a kettőt elválasztó szorosban éppen úgy, mint a városhoz közel eső szigetek vizeiben. Igazi átfogó képet ad a tengeri élővilágról ez a film, aminek készítését ráadásul komoly víz alatti kutatómunka, felmérés is kísérte. 

A filmmel kettős célja van a készítőknek: egyrészt be akarják mutatni, hogy a nagyvárosnak nem csak a felszíni látnivalói érdekesek, másrészt pedig azt is a nagyközönség elé tárják, mennyire védelemre szoruló, izgalmas, értékes, ám a többség számára nem látható életközösség van a metropoliszt övező tengerekben.