Remek családi rendezvény lesz március 24-én.

Mindig is lelkes népszerűsítője voltam az olyan eseményeknek, ahol a búvárok kötetlenül összejöhetnek, és ahol a programot kifejezetten ennek a kedvtelésnek a szerelmesei számára találják ki. Az igazi pedig az, ahol még merülni is lehet- akár tóban, akár medencében, az szinte mindegy. A lényeg, hogy víz alatt lehetünk, és ha még nem szokványos program, érdekesség is van, mindenki élvezi a találkozót.

Ezért írtam korábban többször a Retró Búvárfelszerelések Napjáról, ahol tényleg szuper hangulatban, remek szervezéssel tölthettük egyótt az időt.

Kiválóan sikerült a folytatás is, ezért vártam, az idén megrendezik-e. Nos, örömmel jelenthetem, hogy igen, március 24-én jón a soron következő rendezvény, ám még egy kicsit több programmal, új helyszínen. Ezúttal ugyanis igazán exkluzív körülmények között találkozhatunk: a Duna Arénába várnak mindenkit a szervezők.

Az esemény főtámogatója a nemrég alakult Honvédelmi Sportszövetség, a rendező pedig a Magyar Búvár Szakszövetség és az Imyke Diving Búváriskola és Búvár Klub. A retró merülés, azaz a régi, de még jó állapotú felszerelések kipróbálási lehetősége ebben az éven is főszerepet kap, tehát az ilyen érdeklődő búvároknak most is ott a helye. Vélhetően lesz egy-két fotós is a medencében, és így aki szeretne magáról fotót olyan cuccokban, mint amilyeneket korai James Bond-filmekben látni, annak ennél jobb alkalom nem kell.

Ám még ennél is több izgalmas programot szeretnének kínálni a szervezők, hogy igazi búvárünneppé váljon a rendezvény. Jelen lesznek a hazai búvárélet ismert személyeségei, például a világversenyeken sikert sikerre halmozó búvársportolók. Számítanak a családokra, a (még) nem búvárkodó hozzátartozókkal, akik itt megismerkedhetnek a búvárkodás világával. Lesznek vetítések, előadások is. 

A pontos, részletes programot hamarosan közzé fogják tenni a szervezők (és persze megosztom én is), de aki szeretne egy jó hangulatú búvárbulin részt venni, az már most bevésheti a naptárba a helyszínt és az időt: Duna Aréna, 2019. március 24. vasárnap.