Az indiai hírességek körében divatos lett a merülés.

híresség sztori

Tudom, alapvetően csak sztori szintjén lett érdekes, melyik sztár vagy celeb lelkes búvár. Érdekességként azért szívesen írok ilyesmiről- pont nem azért, mert az ő víz alatti kalandjaik annyira mások lennének, hanem épp ellenkezőleg, azért, mert nincs benne semmi különbség.

híresség sztori

Kifejtettem már párszor, hogy a búvárkodás milyen rettentően demokratikus dolog. A tenger mélyén nincsenek társadalmi vagy nemi különbségek, nem számít a vagyon, a nemzetiség sem. És ez így van jól, mert azt is magával hozza, hogy a felszínen töltött idő során is eltűnnek a minket elválasztó dolgok. Kialakultak bizonyos közös alapok, amikben konszenzus van. Teljesen mindegy, honnan kerül elő egy búvár, szinte biztos, hogy fontosnak tartja a környezetvédelmet, nem tartja emberevő gyilkológépnek a cápákat, és ha épp nem búvártúrán van, akkor a következő merüléseket tervezi.

híresség sztori

Ezek aztán szót ejthetek azokról a sokak által rajongott indiai színésznőkről, akik így vagy úgy kapcsolatba kerültek a víz alatti kalandozással. Van, aki egyszerűen maga érdeklődött, de volt olyan is, aki egy filmforgatás miatt tanult meg búvárkodni, aztán "úgy maradt". Még mielőtt legyintene bárki az ismeretlen nevek hallatán, azért jegyezzük meg, odahaza rengeteg rajongója van a bollywoodi filmeknek, és ezek a sztárok a különböző internetes oldalakon több tíz millió követővel bírnak.

híresség sztori

Shradda Kapoor például közel 38 millió instagram-rajongójával meglehetősen népszerűnek számít. Ő filmben is dolgozott víz alatt, de saját kedvére is merülget, például a Maldív-szigeteken volt búvárszafarizni. A hozzá képest sokkal inkább kezdő, a búvárkodásba még csak belekóstoló Kriti Sanon is a Maldív-szigetekről tudott mesélni- úgy fest, az indiai színésznők szívesen mennek a hozzájuk közel eső, trópusi szigetre egy kis tengeri kaland kedvéért.

híresség sztori

Parineeti Chopra hozzájuk képest szenvedélyes búvár, merült már többször Ausztráliában, Malajziában, Palaun és Thaiföldön is. Azt tervezi, hogy valamikor a Galapagosra is elmegy merülni- nincs mese, jó ízlése van! Szívesen nyilatkozik a kalandjai mellett arról is, milyen fontos lenne megóvni tengereink épségét- a rettentően zsúfolt Ázsiában fontos felhívni a figyelmet a problémákra. Sonakshi Sinha is olyan búvárrá vált, aki már a nyaralásait is a merülés köré tervezi. Így jutott el thai és ausztrál vizekbe, és persze neki is megvolt a közös nevezőnek számító Maldív-szigetek. Ő a Bahamákra szeretne eljutni. 

híresség sztori

Katrina Kaif egy bollywoodi mércével kifejezetten nagy költségvetésű, igényes film kedvéért tanult meg merülni, ahol búvároktatót kellett alakítania. Sikeresen faragott búvárokat a filmben a körülötte legyeskedő férfiakból, de állítólag sok embert is inspirált arra, hogy belevágjon a búvárkodásba. Taapsee Pannu azok közé tartozik, aki csak egy nyaraláson tett próbát a merüléssel, de a képei és videói olyan elképesztő sok emberhez jutottak el, ami egy átlagos búvár esetében szinte elképzelhetetlen. 

híresség sztori

Sushmita Sen negyvenen túl kezdett el búvárkodni, és annyira megszerette, hogy lányait is megtaníttatta merülni. A legkisebb még nem volt elég idős hozzá, amikor a nagyok már búvárkodhattak, de a közelmúltban ő is csak csatlakozhatott a többiekhez- hol máshol merült volna együtt a család a kislány tizedik szülinapján, mint a Maldív-szigeteken? A nála fiatalabb és kevésbé ismert Rasika Sunil viszont a közelmúltban amerikai tanulmányai során szakított időt arra hogy megtanuljon búvárkodni, méghozzá a hideg Csendes-óceánban. Aki igazán lelkes, azt a nehézségek nem tarthatják vissza, és már ő is a továbbképzést tervezi.

híresség sztori

Hogy ki mit gondol arról, amikor hírességek magánéletéről, hétköznapi hobbijaikról, az felfogás kérdése. De tény, hogy az ő szerepük is igen fontos lehet, amikor arról beszélünk, rájuk jobban odafigyelnek, így aztán egy pozitív üzenet a tenger szépségéről vagy a környezetvédelemről sokakat elér. És ha még közben jól is érzik magukat búvárkodás közben? Dupla öröm...