Manapság már a különböző természetvédelmi szervezetek is ügyesen használják a médiát, a kampányban minden eszközt bevetnek, hogy felhívják tevékenységükre a figyelmet, illetve minél több pénzt gyűjtsenek a programjaikra. Mert támogató van, főleg a némileg bűntudatos nyugatiak hajlamosak a zsebükbe nyúlni, ha meg kell védeni a kedves delfineket, bálnákat, utána pedig lehet folytatni ugyanúgy a "kissé" pazarló életstílust.

Bevallom, időnként hezitál is az ember, mit gondoljon a viszonylag nagy port felverő környezetvédelmi akciókról. Mennyire szól az állatokról, mennyire magáról a környezetvédőkről? És valóban ér valamit egy kampány, képes megvédeni az élővilágot vagy változtatni az átlagemberek szemléletén? Azért általában úgy vagyok vele, a környezetvédők többsége bizonyára tisztességes, az állatokért aggódó ember, megérdemlik a támogatást.

Ám azzal is tisztában vagyok, nagyon jól tudnak élni bizonyos eszközökkel. A sok cápavédő közül például sokan felfigyeltek a Shark Angels nevű szervezetre, aminek tagjai között sok csinos hölgy van, akik lelkesen merülnek, úsznak a különféle cápákkal. A honlapjukon írnak tevékenységükről, stílusos póló vásárlásával lehet őket támogatni, és persze böngészgethetőek a vagány fotók.

Szóval nem nehéz felfigyelni ezekre a csinos hölgyekre. És talán valóban meggyőző is egy olyan fotó, amin egy bikinis csaj vidáman úszkál karnyújtásnyira egy nagytestű ragadozótól, mert jelzi, nem kellene senkinek sem rémülten kimenekülni a vízből, csak azért, mert valahol felbukkan egy cápa.

Szóval hajrá, Shark Angels! Kellenek őrangyalok a cápáknak is- és hogy világjárás, merülés közben a csajok még jól is érzik magukat? Ennyi nekik is jár...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!